Polisin ekim ayında gözaltına aldığı kişilerin çoğu kontör dolandırıcısı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz ekim ayında meydana gelen asayiş olayları ile ilgili istatistikleri açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna göre şehirde meydana gelen 2 bin 683 asayiş olayında 3 bin 6 kişiyi yakaladı. Bunlardan 200'ü çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı. Bu suçlar içerisinde en çok kontör dolandırıcılığı suçundan şüphelilerin bulunduğuna dikkat çekildi.

Emniyetin yaptığı çalışmalarda, 2012 yılı Ekim ayı içerisinde il merkezinde 112 bin 759 şahsın kaydı soruldu. Çeşitli suçlardan aranan 170 şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Asayişe müessir olaylardan özellikle hırsızlık ve dolandırıcılık olayları başta olmak üzere tüm olayların önlenmesine yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Büro Amirliklerinin yapmış olduğu çalışmalar da bu ay içerisinde artırıldı.

2012 Ekim ayı içerisinde, hırsızlık olaylarına karşı yapılan mücadelede çalınan çok sayıda ziynet eşyası elde edilerek sahiplerine teslim edildi. Balkondan ve inşaat iskelesinden girilmek suretiyle yapılan evden hırsızlık olayı şüphelileri yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Çeşitli olaylardan yakalanan şüphelilerin ev, işyeri, oto ve kiralamış oldukları özel banka kasalarında yapılan aramalar neticesinde çok sayıda çalıntı ziynet eşyası elde edildi.

Ekim ayı içerisinde, diğer il emniyet birimleri ile irtibat sağlanarak çok sayıda kontör dolandırıcılığı olayı şüphelileri yakalandı. Bir ay boyunca il merkezinde 2 bin 683 asayiş olayı meydana geldi. Bu olayların 2 bin 279'unun faili olan 3 bin 6 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Bu şahıslardan 200'ü işlemiş oldukları suçlardan dolayı tutuklandı. İl merkezinde Ekim ayı içerisinde meydana gelen asayiş olaylarının aydınlatılma oranı yüzde 85 oldu ve faili meçhul olan 404 olayın aydınlatılması ile şüphelilerinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Meydana gelen 2 bin 683 olayın 522'si malvarlığına karşı işlenen suçlar, 75'i iş kazası, 317'si tehdit ve hakaret gibi suçlardan oluştu. 539'u yaralama ve darp olayları, 577'si kayıp şahıslar, şüpheli ölüm, buluntu eşya konuları, diğer kazalar, zehirlenme, intihar ve intihara teşebbüs suçlarından oluşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber