İDO'dan ?rötar' açıklaması

İDO, dün akşam Kabataş-Bursa seferini yapması beklenen deniz otobüsünde, hava muhalefeti nedeniyle yaşanan gecikme ve aktarmayla ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, ?18.30 Kabataş-Bursa seferini yapması beklenen deniz otobüsünde, hava muhalefeti nedeniyle yaşanan gecikme ve aktarma konusunda bugün medyada yer alan haberlere açıklık getirmek isteriz. Öncelikle Marmara denizinde iki günden beri devam eden şiddetli poyraz ve fırtına nedeniyle oluşan hava şartlarının, dış hatlarda deniz otobüsü seferini gerçekleştirmeye uygun olmadığını belirtmek isteriz. Bu nedenle, deniz otobüsüne göre daha yüksek maliyetli olmasına rağmen, Bursa'ya gidecek yolcularımıza, onları mağdur etmemek adına, ek olarak hızlı feribot seferi konularak aktarma yapılabileceği açıklanmıştır. Bu sefer saat 20:30'da Yenikapı'dan yapılacağı için de yolcularımız söz konusu deniz otobüsüyle Kabataş'tan Yenikapı'ya alınmıştır? denildi.

Yolculara hava muhalefetinden kaynaklanan bu rötarla ve uygulanacak yeni ulaşım şekliyle ilgili bilginin hemen o esnada verildiği ve bu şekilde aktarmayla gitmek istemeyenlere de paralarının iade edildiğinin bildirildiği açıklamada, ?Buna rağmen bazı yolcularımızın deniz otobüsünü terk etmek istememesi, ?o sefer boş olduğu için buna aktarıyorsunuz? gibi şikayetleri, gecikmeden dolayı tepkileri ve eylemleri olmuştur. Bu şikayetlerin, yolcularımızı mağdur etmemek gayretiyle, bizim için çok daha yüksek maliyetli bir seçeneğe yönlendirme yapmamıza rağmen gerçekleşmesi bizi ayrıca üzmüştür. Bizim için yolcularımızın can güvenliği her zaman birinci önceliklidir. Bu güvenliği o hava şartlarında sağlayabileceğimiz tek imkan deniz otobüsü yerine hızlı feribot seferi olduğu için - dileyenlere bilet iadesi seçeneğini de sunarak - bu aktarmayı gerçekleştirmemiz bir zorunluluktur? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber