Aksaray Belediyesi'nden gençlere girişimcilik eğitimi

Aksaray Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında girişimcilik eğitimi veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite, lise ve ilköğretim mezunlarından oluşan toplam 30 kişilik iki ayrı grup, 72 saat eğitim alacak. Eğitim sonunda, KOSGEB tarafından iş planı onaylanan adaylar, yeni girişimci desteğinden yararlanmaya hak kazanacak.

Aksaray Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen girişimcilik eğitimine KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak, belediye yetkilileri ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Geri ödemesiz 27 bin TL olan 'yeni girişimci desteği', kadın veya engelli girişimci için yüzde 80'i, erkek girişimciler için ise yüzde 70'i hesaplanarak hibe edilecek. Girişimci kurulan işletmenin birinci yılı dolduğunda, 2 yıl sonra ödemek üzere üst limiti 70 bin TL olan sabit yatırım desteğinden faydalanabilecek.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belediyemiz ile KOSGEB'in kursları düzenleme amacı kursiyerlerimizi iş sahibi yapmak ve işini geliştirmektir. Belediyemizin KOSGEB ile yaptığı sözleşmede eğitim masraflarını biz karşılıyoruz. Düzenlenen kurslarda başarılı olan kursiyerlerimizin hem il ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz. Kursiyerlerin kurs sonunda alacağı sertifika KOSGEB tarafından açılacak diğer kursların anahtarı olacaktır. Tüm kursiyerlerin 72 saatlik kursta fedakârlık yapmalarını ve başarılı olmalarını diliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber