Rektörler: Üniversitelerde polis istemiyoruz

Haber Giriş : 08 Ekim 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki 22 üniversitenin rektörü, ?güvenlik' toplantısına katıldı. Rektörler, ?Üniversitelerde polis istemiyoruz' dedi. Polis ?Biz de girmek istemiyoruz ama...' diyerek aşağıdaki fotoğrafı gösterdi...

İSTANBUL Valiliği'nin koordinesinde, İstanbul'daki 22 ayrı üniversite rektörü ?Üniversitelerde güvenlik' konulu toplantıda bir araya geldi. Toplantı, İstanbul Valisi Muammer Güler'in konuşmasıyla başladı.

Güler, bazı terör örgütlerinin üniversitelere girip, öğrencileri baskı altına almak istediklerini ve şiddet eylemlerine başvurduklarını söyledi. Rektörlerin büyük çoğunluğu ise üniversitelerde polis istemediklerini, polisin varlığının öğrencileri olumsuz etkilediğini ifade etti. Hatta, güvenliği polis olmadan sağlamak isteyen İstanbul Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi'nin kampüslerine güvenlik kameralarının yerleştirdildiği konuşuldu.

?Ünİversİteye girerek öğrenci ve öğretim görevlililerinin hareket alanlarını daraltmayı biz de istemiyoruz' diyen polis yetkilileri ise geçtiğimiz yıl üniversitelerde meydana gelen şiddet olaylarını içeren detaylı bir raporu rektörlere sundu.

Raporda yer alan, üniversite içerisindeki zulalarda ve öğrencilerin üzerlerinde ele geçirilen kesici ve delici alet fotoğrafları uzun süre tartışıldı. Polis yetkilileri, ?Biz üniversiteye girmek istemiyoruz ama geçen yıl yaşanan olaylar oldukça ciddi. İstediğiniz zaman size yardım etmeye hazırız' dediler....

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber