Bakan Şahin: 20 trilyonu Gaziantep'in kamulaştırma ihtiyacını gidermeye ayırdık

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından GTO Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı törenle eğitime açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Şahin, Gaziantep'in en büyük sorununun kamulaştırma olduğunu belirterek, bakanlık olarak 20 trilyon parayı Gaziantep'in kamulaştırma ihtiyacını gidermeye ayırdıklarını kaydetti.

Şehitkamil ilçesi Atatürk Mahallesi Hatice Güllü Caddesi'nde yaptırılan 32 derslikli lisenin açılışı nedeniyle düzenlenen törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanı sıra Vali Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Meclis Başkanı Zeki Yağcı, meclis ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli merkez ilçe belediye başkanları, siyasiler, sanayici iş adamları ile öğrenciler katıldı.

Eğitimin önemine vurgu yapan Bakan Şahin, ''İlk kez Milli Savunma Bakanlığı'ndan daha fazla bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırdık. 7,5 milyar TL ayrılan o günkü bütçeyi 39 milyar TL'ye çıkardık. Beraberinde bilgi ve teknoloji sınıflarıyla, ihtisaslaşmayla, akıllı tahtalarla, FATİH projeleriyle, fiziksel mekanları düzeltip, içini de bilgi ve teknolojiyle donattık. Eğitimin ne kadar değişken olduğunu, başarıdaki en büyük faktörün öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, aileler olduğunu biliyoruz. İşte bu büyük fotoğrafın içerisinde bir taraftan ülkemizin eğitim politikalarını, yeni zamanın ruhuna göre güncelleyip kaliteyi artırmaya çalışıyoruz.'' dedi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise eğitim için atılan her adımın, geleceğe yapılan en doğru yatırım olduğuna inandığını söyledi. Gaziantep Valiliği'nin başlattığı 'Bir Okul, Bin Hayat Kampanyası' kapsamında yaptırılan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile eğitim hizmetine ikinci bir okul daha sunmanın mutluluğu içinde olduklarını kaydeden Aslan, şunları kaydetti: ''Sürdürülebilir ekonomik kalkınma için ihtiyacımız olan temel faktörlerin başında eğitimli iş gücü gelmektedir. İş dünyasının talepleri ile iş gücünün niteliklerini buluşturabilen sektörler başarıyı yakalayabilecek ve kalkınmanın ivmesi ancak bu şekilde artacaktır. Yaptırdığımız okulumuzun da Gaziantep iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz.''

Aslan, bir yıl gibi sürede yapımı tamamlanan ve yaklaşık 4 buçuk milyon liraya mal olan 32 derslikli okulda halihazırda muhasebe, finansman, bilişim teknolojileri ana dalları ve alt bölümleri bulunduğunu belirtti.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de bir ticaret ve sanayi şehri olan Gaziantep'in bir eğitim şehri olmasını temenni ettiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan'a, eğitime katkılarından dolayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından plaket verildi.

Program, açılış kurdelesinin kesilmesi ve okulun gezilmesiyle devam etti. Sınıfları gezen Bakan Şahin, öğrencilerden başarı sözü aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber