Usulsüz bursun faturası 'kaymakam'a kesildi

Haber Giriş : 08 Ekim 2005 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan'ın faturası Kaymakam'a kesildi

Kızına usulsüz burs alan AKP'li Belediye Başkanı hakkında kanuni işlem başlatan Babadağ Kaymakamı, sürgüne gitti!.

SORUŞTURMA AÇTIRMIŞTI
Tesadüfün bu kadarına da pes artık. Denizli'nin Babadağ İlçesi Belediye Başkanı Ali Helvacı, kızına usulsüz bir şekilde Kızılay bursu aldı. Skandal ortaya çıkınca, Babadağ Kaymakamı Yakup Tat Başkan hakkında soruşturma başlattı. Ancak bir sürpriz oldu ve Kaymakam Tat birkaç gün içinde Ordu'nun Mesudiye ilçesine tayin edildi.

Kaymakam'a 9. köy göründü!

Kızına usulsüz olarak 23 milyon liralık Kızılay Bursu alan Babadağ Belediye Başkanı Helvacı'nın, Kaymakam Yakup Tat'ın tayiniyle ilgisi olduğu öne sürüldü. Denizli Babadağ ilçesinde Belediye Başkanı Ali Helvacı'nın, kızı ve başkan vekili Ahmet Akbaş'ın yeğenine, dargelirli öğrenciler için ayrılan aylık 23 milyonluk Kızılay Bursu'ndan verdirdiği ortaya çıktı. Kamuoyunda yankı yaratan olayın üzerine de, Kaymakam Yakup Tat, Başkan Helvacı hakkında usulsüzlük iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak aradan kısa süre geçtikten sonra ilginç bir tesadüf(!) eseri Kaymakam Yakup Tat, apar topar şekilde Ordu'nun Mesudiye ilçesine tayin edildi.

KIZILAY YÖNETİCİSİ İSTİFA ETTİ
Tat, bu konuda herhangi bir yorum yapmaktan kaçınırken, Başkan Ali Helvacı ise kendisinin fakir babası olduğunu söyledi. Bu arada Kızılay Babadağ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Belediye eski Başkanı Mehmet Saim Sakallı, "Belediye Başkanı'nın hışmından korkanlar, bu skandala göz yummuşlardır" diyerek istifa etti. CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de, Babadağ da yaşananlarla ilgili soru önergesi verdi

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber