10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri sağanak yağmur altında yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74'üncü yıldönümünde Hatay'da şiddetli yağmura rağmen düzenlenen törenlerle anıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende şiddetli yağmur nedeniyle Atatürk Anıtı önünde bekleyen öğrenciler zor anlar yaşadı. Şemsiye şapkalarla korunmaya çalışan küçük öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken şemsiyelerini kaparak Ata'ya olan saygılarını gösterdi.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde çalınan sirenlerle Antakya'da hayat 2 dakikalığına durdu. Araçlar kornaları ile sirene eşlik ederken Asi Nehri üzerindeki köprüde bulunan vatandaşlar ile anıt çevresindeki esnaflar da saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı söyledi.

Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Antakya Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, anıt şeref defterine, ?Milletimiz açtığınız yolda ilerleyerek, gösterdiğiniz hedeflere ulaşmak için çaba göstermekte, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yeni eserlerle yüceltmek konusunda kararlılığını canlı tutmaktadır. Bu hüzünlü günde sizlerin manevi huzurunda saygı ile eğilirken sizin şahsınızda İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.? diye yazdı.

Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen törenin ardından Antakya Kültür Merkezi'nde Atatürk konulu resim sergisi açıldı.

Anma törenleri Ata Koleji Eğitim Kurumları Okulları tarafından sahnelenen oratoryo ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber