Büyükelçiliklerdeki sözleşmeliler de kadro bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa KIR yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Milli Eğitim BakanYardımcısı Orhan ERDEM'i ziyaret etti. Başta MEB Yurtdışı Eğitim Ataşeliklerinde ve Eğitim Müşavirliklerinde sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin sorunlarını içeren rapor olmak üzere MEB çalışanların sorunlarını ve taleplerini iletti.

Mustafa KIR yurtdışında eğitim ataşeliklerinde sözleşmeli olarakçalışan personelin sorunlarının dağ gibi büyüdüğünü belirterek bazı eğitimat aşelerinin sözleşmeli personeli köle gibi kullandığını, oda temizliğinden misafirlere çay-kahve ikramları gibi her türlü işlere zorlandığını belirten birmektup yazdı.

Yurtdışı eğitim ataşeliğinde çalışan sözleşmeli personelin kanun ve maddelerde yazılı olan maaşları, sigorta primlerinin eksik ya da geçödenmesinin yanında birde hükümetin Almanya ile Türkiye arasında çiftevergilendirmeyi kaldıran bir antlaşma imzaladık diyerek övünmesine rağmen sözleşmeli bu personellerden hala çift vergi kesildiğini söyledi.

Sorunlar iletildikten sonra MEB Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM özellikle MEB Yurtdışı eğitim Ataşeliklerinde ve Eğitim Müşavirliklerinde sözleşmeli çalışanların sorunları ile yakından ilgileneceğini belirtti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber