Bozdağ: Helikopter, yağmurlu ve sisli havada kayaya çarparak düştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendilerine gelen ilk bilginin yağışlı ve sisli havadan dolayı helikopterin bir kayaya çarparak düştüğü yönünde olduğunu söyledi. Bozdağ, konuyla ilgili olarak devletin bütün yetkililerinin çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, konuyla ilgili olarak TBMM'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehitlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Türkiye'nin terörle mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini bildiren Bozdağ, ?Bu ülkede canını feda etmeye hazır 75 milyon insan vardır. Bu mücadele bundan sonra da devam edecektir. Bunu herkesin bilmesi ve anlaması lazım. Ben bu vesile ile bir kez daha şehitlerimizi rahmetle minnetle ve şükranla yad ediyorum. Şu anda devletin bütün ilgili birimleri onun üzerindedir. Komutanlarımız, bakanlarımız, valililerimiz bölgedeki görevlilerimizin tamamı sabah olayın duyulduğu andan itibaren konunun üzerinde hassasiyetle durmaktadırlar. Şu anda kazanın olduğu yere ulaşılmış, oradaki şehitlerimize ulaşılmış ve onlarla ilgili işlemler devam etmektedir.? diye konuştu.

Kazanın nedeniyle ilgili olarak ise Bozdağ, ?Aldığımız ilk bilgiler şu şekilde; havanın çok yağışlı olması ve sisli olması nedeniyle iniş sırasında bir kayaya çarpması sonucu bir düşme olduğu yönünde. Ancak bunun araştırılması devam ediyor.? ifadelerini kullandı. Bozdağ, personel ile ilgili bilgiler için de ?Bunlar operasyona giden Mehmetçiklerimiz.? dedi.

Törenle ilgili netleşen bir şeyin olup olmadığına ise Bozdağ, değerlendirmelerin yapıldığını, yine şehitlerle ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, bunlar bittikten sonra açıklamanın yapılacağını bildirdi. Bozdağ, devletin bütün ilgililerinin çalışmalarını yürüttüğünü dile getirerek, ?Şehitlerimizin intikalleri Siirt merkeze devam ediyor. Gerekirse biz de gideceğiz.? şeklinde açıklama yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber