BAYGİAD, 2013 mali destek programları hakkında bilgilendirdi

Bayburt Girişimci ve İşadamları Derneği(BAYGİAD), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) 2013 mali destek programları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni dernek binasına yapılan toplantıya dernek üyeleri ve Bayburtlu esnaf katıldı. Dernek genel sekreteri Bedir Özdemir, açılış konuşmasında faaliyet takvimlerini belirlediklerini kaydederek, "Bu yıl ağırlıklı olarak sektörel faaliyetler yapacağız. Her hafta bir sektörü bir araya getirerek o sektörle ilgili profesyonel kişileri davet edip üyeleri bilgilendireceğiz. Bunun dışında BAYGİAD federasyon ve konfederasyon olarak kendi üyelerini bu çerçevede il dışındaki üyelerle görüştürüp gerek il içinde gerek il dışında yatırıma teşvik edecek." dedi.

KUDAKA Bayburt temsilcisi Hasan İskender'in konuşmacı olduğu bilgilendirme toplantısı yeni dernek binasında yapıldı. İskender, "2013 Bayburt Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programının önceliklerinin et ve süt üreten işletmelerde hayvan bakim ve besleme ünitelerinin kurulması veya mevcutların modernizasyonu, et ve süt işleyen işletmelerde üretim ünitelerinin kurulması veya mevcutların modernizasyonu, et ve süt sektöründe faaliyet gösterenlere yönelik göstererek öğretme, kurumsal kapasite ve insan kaynaklarının geliştirilmesi olduğunu söyleyerek bunlarla alakalı detaylı bilgiler anlattı.

Proje süresinin 9 ay olduğunu belirten İskender, ajansa proje başvurusu yapmadan önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) veya Veteriner Bilgi Sistemine (TURKVET) kayıt yaptırmış olmalarının gerekli olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber