ESİDEF'in platformuna rekor katılım: 15 bin işadamı İzmir'de buluştu

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) tarafından organize edilen 4. İş Geliştirme Platformu muhteşem bir törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti milletvekilleri İlknur Denizli ve Rıfat Sait, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti ve CHP il başkanları, oda, borsa ve dernek yöneticilerinin katıldığı açılış töreninde bine yakın işadamı da hazır bulundu. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen 4. İş Geliştirme Platformu'na 15 bin işadamının katılması bekleniyor.

Platformun açılışında konuşan ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, İş Geliştirme Platformu'nu kısa bir aradan sonra yeniden düzenlemenin heyecanı içinde olduklarını söyledi. 2004 yılında 800 işadamı ile yola çıkan ESİDEF'in bugün 9 bin 500 üyeye ulaştığını kaydeden Özkara, ?Biz daha büyük hedeflere doğru ilerlemek istiyoruz. Hep olumlu perspektiften bakıp farklı çözümler üretmeyi ve global dünya ile Türkiye'nin entegrasyonunu sağlamayı amaçlıyoruz. Temel pazarlar dışında gelişen pazarları da inceleyerek, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı istiyoruz.? dedi. 172 işadamı derneği ve 40 bin işadamını temsil eden TUSKON'un bir kuruluşu olduklarını belirten Özkara, ?Son bir yılda 74 ülkeye 773 işadamı ile birlikte ticaret ve yatırım heyeti düzenledik. Yurtiçi organizasyonlarımızla 26 bin 404 işadamı ile birlikte çeşitli organizasyonlara imza atıldı. İş Geliştirme Platformu'nda Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinden gelen işadamlarının yanısıra 245 firma, 290 stantta ürünlerini sergileyecek.? diye konuştu.

EXPO 2020'YE TAM DESTEK

Mustafa Özkara, EXPO 2020 yarışında da ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini dile getirerek, gezi ve organizasyonlarında birinci öncelik olarak gündemlerine aldıklarını aktardı. Valilerinin liderliğinde etkili ve özverili bir çalışma ortaya konduğunu vurgulayan Özkara, iş dünyası olarak yeni bir anayasa beklentisi içindeki olduklarının altını çizdi. İnsan odaklı, demokratik, istikrarlı bir zemin oluşturacak anayasanın TBMM tarafından hazırlanmasının beklentisi içinde olduklarını kaydetti.

?DÜNYANIN HER ÜLKESİNDE OLMALIYIZ'

TUSKON Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Aydın da ana gayelerinin Türk iş dünyasını yurtdışına açmak olduğunu söyledi. Bu yıl 104 ülkeye iş gezisi düzenlediklerini, 140 ülkeden işadamını da Türkiye'de ağırladıklarını belirten Aydın, ?Bizim dünyanın her ülkesinde olmamız gerekiyor. Tüm coğrafyalarda aktivite yapmaya çalışıyoruz. İstanbul'da 26-28 Kasım 2012 tarihlerinde Ticaret Köprüsü programını yapacağız. Özellikle alternatif pazarlardaki etkinliklerimizi sürdüreceğiz.? diye konuştu.

?İŞ DÜNYASINDA BAŞARI, BİRLİK VE DAYANIŞMAYLA OLUR'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise işadamlarının geleceği görmek, güven ve istikrar istediğini belirterek, öncelikle bu ortamın sağlanması gerektiğini kaydetti. Bu ortamda gelişen ticaret, sanayinin yeni yatırımları gündeme getireceğini ve bu sayede işadamı kazanırken istihdamında sağlanacağını ifade eden Kocaoğlu, bu tür organizasyonların büyük yararları olduğuna dikkat çekti. Kocaoğlu, iş dünyasında da başarının, birlik ve dayanışmayla geleceğini kaydetti.

?SİYASETÇİLER KATKI SAĞLAMALI'

CHP Milletvekili Susam, ESİDEF'i kutlayarak bu çalışmalar sayesinde Türkiye'nin hedeflerine ulaşabileceğini vurguladı. Dünyanın 74 ülkesine giden işadamlarının hem kendilerinin kazandığını hem de ülkenin refah düzeyine çıkması için birer elçi vazifesi gördüklerini anlatan Susam, siyasetçilerin ve milletvekillerinin de ticaret ve sanayinin gelişimi için her türlü katkıyı sağlaması gerektiğini dile getirdi. AK Parti Milletvekili Yurttaş ise Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı rakamlarla ortaya koydu. Türkiye'nin krizden etkilenmediğini, hızla büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Yurttaş, yangının ortasında büyüdüğünü söyledi. Ne zaman gaza ve frene basılacağının bilinmesi gerektiğinin altını çizen Yurttaş, yerli üretimi destekleyerek katma değeri yüksek ürünleri üretmek için çalışılmasının şart olduğunu altını çizdi.

?ORGANİZASYON EXPO HEDEFİYLE ÖRTÜŞÜYOR'

Vali Kıraç da İş Geliştirme Platformu'na katılmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. ESİDEF'in başarı öyküsüne tanıklık yapmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Kıraç, ?Bu tür organizasyonlar İzmir'in EXPO 2020 hedefi ile özdeşleşen, yereldeki provası anlamına gelen çalışmalar. Türkiye, 10 yıl içinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almayı hedef seçti. Son 10 yılda kaydedilen gelişmede bu salonda bulunan herkesin alınteri, göz nuru vardır. Bu birikimimizi ve enerjimizi EXPO 2020 hazırlıklarımızın ön çalışması olarak değerlendiriyoruz. Sizlerle ortak hedeflere yürüyen aynı organizasyon içinde olduğumuzu söylüyorum. İzmir'in tanıtım elçileri olarak sizden her boyutta desteğinizi aldık bundan sonra da desteği alacağımızdan eminim. İzmir marka değeri sürekli yükselen bir kent. Güvenli, sağlıklı bir yaşam merkezi olarak yeni yatırımcıları da kentimize bekliyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber