Hayırsever işadamları kurban galasında buluştu

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) ve Kimse Yok Mu Derneği işbirliğiyle düzenlenen Kurban Bayramı et dağıtım organizasyonunun galasında, hayırsever işadamları bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programda yurt içi ve yurt dışı Kurban Bayramı etkinliklerine katılan işadamlarına plaket verildi.

Kurban Bayramı için hayır yapan ve kurbanlarını yurt içi ve yurt dışında fakirlere ulaşması için bağışlayan Mersinli işadamları, programa yoğun ilgi gösterdi. Programda kurban bayramında gerçekleştirilen et dağıtımlarının görüntüleri izlettirilerek et dağıtımına bizzat katılan hayırseverlerin düşünceleri alındı.

İşadamlarının anlattıkları izlenimler, salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Kurban Bayramı programı için Senegal'e giden bir işadamı orada ihtiyaç sahibi çok sayıda insanla karşılaştıklarını söyleyerek, bir parça et verildiğinde gördükleri manzaranın kendilerini çok etkilediğini kaydetti.

Mersinli hayırsever, oralarda yaşayan insanların; yıllarca Fransızların sömürgesi altında kalarak, şu anda gelen beyaz insanları da onlar gibi sanarak tepki gösterdiklerini belirtti. Ancak yardımların karşılık beklenmeden yapıldığının görülmesi üzerine, Türk hayırseverlerin büyük bir sevgiyle kucaklandığını ifade etti. Moğolistan'a giden bir Mersinli hayırsever de yaşadıklarını davetlilerle paylaştı. İşadamı, daha çok çalışarak yurt dışında yardım bekleyen muhtaç insanların imdadına koşulması gerektiğini söyledi.

Bu konuda Türkiye'nin üzerine büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen hayırsever işadamı, "Kurban Bayramı coşkusunun yaşanmadığı o yerlerde, muhtaçlara bir parça kurban etini ulaştırabilmek ve Türkiye'den selam götürmek bizim için bayramların en güzeli oldu." dedi.

Kurban Bayramı süresince devam eden yurt dışındaki yardım çalışmalarının anlatıldığı programda yurt içindeki faaliyetler de gösterildi. Kurban Bayramı dolayısıyla Mersin'den Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine et dağıtımı yapmak üzere giden hayırseverler, olumsuz şartlara rağmen çok güzel manzaralarla karşılaştıklarını belirtti. Doğudaki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmak için bayramda Siirt'e giden Mersinli bir işadamı, oradaki genç neslin el uzatılmayı beklediğini söyleyerek, eğitim faaliyetleriyle buralara daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Program sonunda, Kurban Bayramı'nda yurt içi ve yurt dışı yardım faaliyetlerine katılan hayırseverlere plaket verildi. Kurban Bayramı'nda Mersin'den, Kongo, Moğolistan, Senegal, Uganda, Tanzanya, Kosova ve Bosna-Hersek'e yardım heyetleri giderken, Mardin, Batman, Bitlis ve Siirt yardım elinin uzatıldığı iller arasında yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber