Şehit Anıl Barış Çetin'in Turgutlu'daki baba evinde yas var

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in, Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki baba evinde yas var.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Mahallesi Karaca Sokak'taki eve giden Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Ercan ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Mercan, acı haberi şehidin anne ve babasına verdi. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Nevin Çetin (55) ve emekli öğretmen olan baba Abdullah Çetin'i (59), Kaymakam Günlü ve Binbaşı Ercan teskin etmeye çalıştı.

Lenf kanserini üç yıl önce yenen Abdullah Çetin ve eşi, sağlık ekiplerinin sakinleştirici iğne yapmasına müsaade etmedi. İlçede acı haberinin duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş, taziye için şehidin baba evine gitti. Evin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla süslendi.

Şehidin gözü yaşlı babası şunları söyledi: ?Kazanın nasıl olduğu hakkında şu ana kadar bana bilgi vermediler. Sadece helikopterin düştüğünü öğrendik. Hepimizin başı sağolsun. Diyecek bir şey bulamıyorum. Yarın oğlumun burada son düğününü yapacağız ve oğlumu uğurlayacağız. Bunlara sebep olan her kimlerse Allah onların çocuklarına da aynı acıyı yaşatsın. Bayramda buraya geldi, en son bayramda görüştük. Birlikte kurban kestik. Beni Ankara'ya götürmek istedi, gitmedim, keşke gitseydim. ?Beraber gidelim baba.' demişti. Göreve gideceği belliydi. Allah, bu acıyı kimseye tattırmasın.?

Ankara'da öğretmen olan Çiğdem Çetin'le üç yıllık evli olduğu öğrenilen Jandarma Pilot Yüzbaşı Çetin'in de orada görev yaptığı, geçici görevle Siirt'te bulunduğu öğrenildi. Şehidin baba evinin önünde cankurtaran bekletilirken taziye çadırı da kuruldu. Şehit Anıl Barış Çetin'in, yarın toprağa verileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber