Erzurumlu şehit, gönüllü uzman olmuş

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden Erzurumlu jandarma uzman çavuş Kürşat Güney'in baba evine ateş düştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin babası Ağa Güney, "Hep fakirin, garibanın çocuğu ölüyor. Allah'tan korkun." diye tepki gösterdi.

Şırnak'ta komando er olarak vatani görevini tamamladıktan sonra uzman çavuş olarak orduda kalan şehit jandarma uzman Çavuş Kürşat Güney'in yaklaşık bir çubuk yıldır bu görevde bulunduğu belirtildi. Geçen yıl dünya evine giren şehit uzman çavuşun eşinin 2 aylık hamile olduğu bildirildi. Erzurum merkez Palandöken ilçesi Kayakyolu semti Ortadoğu Apartmanı 4'üncü kattaki evine gelen askeri yetkililer baba Ağa Güney'e oğullarının şehadet haberini verdi. Oğlunun şehadet haberi karşısında yıkılan Baba Güney,"Benim çocuğumun havada ne işi vardı. Zenginin çocuğu neden asker olmuyor, ölmüyor. Hep fakirin, garibanın çocuğu ölüyor. Allah'tan korkun. Çocuklarım hep gönüllü askere gitti. Bu oğlumda komandoydu. Askerlik sonrası uzman çavuş olarak orduda kaldı." dedi.

Baba Güney, oğlunun bir buçuk yıldır uzman çavuş olduğunu söyledi. Oğlunun şehadet haberini alan anne Rahime Güney ise sinir krizleri geçirdi.Şehit uzman çavuşun evine daha sonra Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve askeri erkan taziye ziyaretinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber