Engelli sporunda tesisleşme artacak

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, Antalya'da düzenlediği toplantıda, yakın gelecekte tesisleşme ve bedensel engelli lisanslı sporcu sayısının artırılmasının öncelikli hedefleri olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Londra Paralimpik Oyunları'nda alınan başarılı sonuçların ve ardından Ampute Futbol Milli Takımı'nın dünya üçüncüsü olmasıyla birlikte engelli sporuna ve sporculara bakışın değişmeye başladığını söyleyen Mustafa Gülpınar, ?4 yıl önce göreve başladığımızda faal sporcu sayısı 806 idi. Şu an Spor Kuruluşları Daire Başkanlığı kayıtlarına göre federasyonumuza bağlı 1807'si faal olmak üzere 3 bin 835 sporcumuz var. Bundan sonra elit engelli sporcular ve spora yeni başlayacak bedensel engelli kardeşlerimiz ilk kez yeni tesisimizle birlikte mükemmel bir kamp alanına kavuşacaklar.? dedi.

Gülpınar Ankara'da yapılacak olan tesis ile ilgili şu açıklamada bulundu:

?Tesisimizde 1 adet yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 1 adet ampüte futbol sahası, 1 adet basketbol sahası, 25 metrelik poligon, 50 metrelik okçuluk sahası, atletizm pistleri, 50 odalı kamp merkezi, fizik tedavi merkezi, sinema salonu, konferans salonu, dil ve mesleki eğitim etüd merkezi bulunacak. Bu proje Türkiye'de bir ilk olurken, Avrupa' da da sayılı tesislerden biri olacak. Bu tesis sayesinde kamuoyuna kendimizi çok daha rahat anlatma fırsatını bulacağız.?

Federasyonun kurumsallaşması yönünde ciddi adımlar atılacağını da vurgulayan Gülpınar, özellikle tekerlikli sandalye üretiminin Türkiye'de üretilmesi için gerekli girişimleri yaptıklarını belirtti. Bunun yanında lig isim haklarının da satılacağını ifade eden Başkan Gülpınar, 24 Kasım Federasyon seçimlerinden sonra uygulayacağı diğer projelerinden bahsetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber