Giresun Valiliği: Devletin aleyhine haber yapana resmi ilan yok

Giresun Valiliği, yerel gazeteleri devletin ve milletin aleyhine haber yapmamaları hususunda uyararak, bu tür yayın yapan gazetelerin 2 aylığına resmi ilanlarının kesilebileceğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı yayın organlarında Vali Dursun Ali Şahin, tarafından devletin ve milletin aleyhine haber yapan yerel gazetelerin uyarıldığı, bu tür yayın yapan gazetelerin resmi ilanlarının kesilebileceği yönünde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Vali Şahin'in Bulancak ilçesini ziyareti sırasında bazı yerel gazeteleri ziyaret ederek, kendilerine devletin ve milletin aleyhine haber yapmamalarını tavsiye ettiği aktarıldı.

Açıklamada, devletin ve milletin aleyhine haber yapan gazetelerin resmi ilanlarının 2 aylığına kesilebileceği vurgulanarak, "Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 Sayılı Kanun'un 49'uncu maddesinde yer alan Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 No'lu Genel Kurul kararının 1'inci maddesinin (a) bendinde, 'devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhine yayın yapılamayacağı açıkça belli olup, yapan gazetelerin 195 Sayılı Kanun'un 49'uncu maddesinin (a) bendine göre 2 aya kadar resmi ilan kesilir' hükmü yer almaktadır. Sayın Valimiz ayrıca, Basın İlan Kurumu mevzuatında belirtilen hükümlere de uyulmasını isteyerek yükümlülüklerini yerine getirmeyen gazetelerin resmi ilanlarının kesileceği uyarısında bulunmuştur. Bu tavsiye ve uyarıları yaparken de maddi açıdan zor şartlar altında yayın hayatını sürdürmeye çalışan yerel gazetelerin resmi ilan yayınlama hakkını kaybederek mağdur duruma düşmemeleri için bu ifadeleri kullanmıştır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber