Öğretmene sigara yasak

Haber Giriş : 09 Ekim 2005 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'den tiryaki eğitimcilere kötü haber. Okullar, dershaneler ve öğrencilerin görebileceği yerlerde sigara içilmesi yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okullarda, yurt, pansiyon, öğretmen evi ve lokaller ile bakanlık merkez teşkilatında sigara içmeyi yasakladı. Yasak süreci şöyle gelişti: Müsteşar Nejat Birinci'nin MEB bünyesindeki sigarayla mücadale çalışmalarına destek veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yönde genelge hazırlanmasını istedi. Bürokratlar, Çelik'in istediği sigara yasağı genelgesini kısa sürede hazırladı. "Öğrencilerin görebileceği yer ve ortamlarda kesinlikle sigara içilmeyecektir" ifadelerine yer verilen genelgeye dayanak olarak, 1996 yılında TBMM'den geçen tütün mamüllerinin zararlarının önlenmesine ilişkin yasa gösterildi.

ÖZEL ODA KURULACAK
Metni beğenen Çelik, onay verdi ve genelge kısa sürede 81 ile dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, bir sonraki aşamada okullara yakın yerlerde sigara satışını da engellemek istiyor. Yine bu genelge gereği, beş veya beşten fazla kişinin bulunduğu hiçbir kapalı mekanda sigara içilemeyecek. Bakanlık, uygun görülmesi durumunda sigara içmeye müsait mekanlar kurulacağını da açıkladı. Sigara içme mekanlarında havalandırma sistemini şart koşan Bakanlık sigara yasağına uyulmadığı takdirde idari işlem uygulanmasını da istedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber