Baroda standart yükselecek

Haber Giriş : 09 Ekim 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE ile Avrupa Birliği arasındaki müzakere görüşmelerinin resmen başlamasıyla birlikte Türk hukukçular ile Avrupalı hukukçular arasındaki trafik de hızlanıyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Avrupa Birliği bünyesindeki ülkelerin barolarının oluşturduğu Avrupa Barolar Konseyi Başkanlar Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'e gidiyor. Türkiye Barolar Birliği'nin önceki yıllarda da ?gözlemci üye? sıfatı ile katıldığı bu yılki toplantıda gündemini Avrupa Barolar Konseyi'nin gelecekteki yapısı oluşturacak.

Avrupa Barolar Konseyi başkanlarının 13 Ekim 2005 günü Brüksel'de gerçekleştireceği toplantı ?Başkanlar Toplantısı? olarak adlandırılıyor. Bu toplantıya ulusal düzeydeki baroların başkanları ve Avrupa Barolar Konseyi Delegasyon Başkanları katılıyor. Konsey, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hukukçularını bağlayan mesleki ve etik kurallar üzerine çalışmalar yürütüyor. Konsey ayrıca AB kurullarına hukuki konularda danışmanlık görevini de üstleniyor. Birlik Başkanı Özok, resmi müzakerelerin başlaması sonrası AB'li hukukçularla TBB'nin yürüteceği temasların ayrı bir önem kazandığını belirtti. Özok, ?Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecinde biz Türkiye Barolar Birliği olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz? dedi

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber