Şarköy'deki olayların faturası emniyet müdürüne kesildi

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda ihmali bulunduğu gerekçesi ile İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar görevinden alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda ihmali bulunduğu gerekçesi ile İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar görevinden alındı.

Edinilen bilgiye göre 4 Kasım 2012 tarihinde İstiklal Mahallesi Sarıcapaşa Caddesi üzerinde bulunan küçük limanda meydana gelen olayda çiftçi Recep Kurd, iddiaya göre aldığı biraları poşete koyup limandaki kayalıkta içmek için yürümeye başladı. Bu sırada burada bulunan ve alkollü olduğu, madde bağımlısı olduğu öne sürülen Uğur Özdemir, Kurd'un yanına gelerek bira istedi. İddiaya göre kendisine bira veren Kurd'dan daha sonra da para isteyen Özdemir, bunu alamayınca "Keserim seni" diye tehdit etti. Sabıkalı olduğu öne sürülen Uğur Özdemir (44), Kurd'u kalbinin altından bıçakladı. Ağır yaralanan Kurd kaldırıldığı Şarköy Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından gözaltına alınan Özdemir, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

POLİSE SALDIRMIŞLARDI

Özdemir'in emniyetin karşısındaki evinde cenazesinin kaldırılmasının ardından yaklaşık 3 bin kişilik bir kalabalık emniyet binası önünde toplanmış, kalabalık katil zanlısını linç etmek istemişti. Katil zanlısı Özdemir'i linç etmek isteyen kalabalığa polis müdahale etmişti. Çıkan olaylarda çok sayıda polis yaralanmış, emniyet binası ve araçları zarar görmüştü.

EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Olayların ardından harekete geçen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ilçedeki çıkan olaylarda ihmali olduğu gerekçesi ile İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar'ı görevinden aldı. Yırtar, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü bünyesine atandı. Yırtar'dan boşalan Emniyet Müdürlüğü görevine ise henüz atama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber