Vali Özçimen, 13 yıl önce meydana gelen depremi hatırlattı

Vali İbrahim Özçimen, 13 yıl önce meydana gelen depremde, Bolu'da 48 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 353 vatandaşın ise yaralandığını hatırlatarak, "Şehirleşme ve yapılaşma yapılırken bu gerçeğin göz ardı edilmemesi gerekir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, 12 Kasım Depremi'nin 13. yıl dönümü nedeniyle konu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Vali Özçimen, bu süreçte yaşanan birlik ve beraberlik ruhuna değindi. Özçimen, yaşanan depremlerin, şehirleşme ve yapılaşma yapılırken göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Özçimen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

?Depremler her zaman olacaktır. Önemli olan bu depremlerde can kaybının olmamasıdır. Bu nedenle doğal afet olan depremin, bir kez daha felakete dönüşmemesi için doğayı elverdiği ölçüde doğru kullanmak, bilimin dediğini yapmak ve gerek bireyler olarak, gerekse kamu görevlileri olarak yasaları ödün vermeden uygulamak zorundayız. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önemi burada bir kez daha önplana çıkmaktadır. Kentsel alanların, ekonomik, toplumsal, fiziksel ve çevresel koşullarının geniş kapsamlı ve bütüncül yaklaşımlarla iyileştirilmesine yönelik olarak uygulanmaya başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi en önemli projelerinden biridir. Tüm resmi ve özel binalar depremsellikleri açısından yeniden gözden geçirilmeli ve depreme dayanıksız olacağı tespit edilenler yıktırılarak güvenli binalara geçilmelidir. 12 Kasım depreminin yıldönümünde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, bir daha böyle afetler yaşanmamasını temenni ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber