Kum heykeller, beyzbol sopalarıyla yıkıldı

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve 150 bin kişinin ziyaret ettiği Uluslararası Antalya Kum Festivali'ndeki heykeller, son ziyaretçileri tarafından beyzbol sopalarıyla yıkıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festival Direktörü Cem Karaca, festivalin bu yıl kapanışında farklı bir etkinlik yapmak için heykellerin beyzbol sopalarıyla yakılmasına karar verdiklerini söyledi. Yıkım şenliğinde bin ton kum kullanılan Jurrasic Park heykeli ile Batman, Marliyn Monroe ve King Kong heykelleri ziyaretçiler tarafından beyzbol sopalarıyla yıkıldı. Sanatseverler son kez ziyaret ettikleri heykelleri yıkma fırsatı yakalayarak eğlenceli anlar yaşadı.

Beyzbol sopalarıyla yıkımın zor olduğunu belirten Karaca, bundan sonraki yıllarda da bu etkinliğe devam edeceklerini ifade etti. Bu yıl festivali 150 bin ziyaretçinin gezdiğini hatırlayan Karaca, gelecek yıl festival konusunun imparatorluklar olacağını kaydetti. Festivalde, Sezar, Aslan Yürekli Richard, 14. Louis, Napolyon gibi unutulmayan tarihi karakterlerin heykellerini yapacaklarını dile getiren Karaca, 7 bin metrekarelik alanın 2 bin metrekaresinde Türk imparatorlar Cengiz Han, Atilla, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman'ın heykellerinin yapacaklarını belirtti.

Karaca, amaçlarının bir milyon ziyaretçiye ulaşmak olduğunu ifade etti. 12 ülkeden yaklaşık 25 sanatçının katıldığı etkinliğin heykel sayısı, kullanılan kum ve alan açısından dünyanın en büyük kum heykel etkinliği olma özelliği taşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber