AVM hırsızları 2'si çocuk 3 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul'da, alışveriş merkezlerinin restoran bölümlerinden hırsızlık yaptıkları iddia edilen 2'si çocuk 3 şüpheli gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş yerlerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilen şüphelilerin rahat tavırları dikkat çekti. Daha önceden benzer suçlarla 61 kez polise geliş kaydı bulunan ve cezaevi firarisi olan Ahmet K. tutuklanıp cezaevine gönderildi.

İstanbul'daki restoran ve alışveriş merkezlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığın gerçekleştiği iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bir kişinin perdeleme yaptığı tespit edilen görüntülerde, hırsızlık anının da saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Telefonla konuşuyormuş gibi davranan ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken hırsızların, hiçbir şey olmamış gibi aynı rahatlıkla bölgeden ayrıldığı görüldü.

Hırsızlık anında perdeleme yapan kişiyi tanıyan polis, benzer suçlardan 61 kez polise geliş kaydı bulunan ve cezaevi firarisi olduğu öğrenilen Ahmet K.'yı gözaltına aldı. Ahmet K.'yla birlikte hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri öğrenilen 11 yaşındaki A. A. ile 17 yaşındaki D. A.'da Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Hırsızlık yapmak için İzmir'den İstanbul'a geldikleri öğrenilen şüphelilerin, İstanbul'da 6 ayrı çanta hırsızlığı olayının failleri oldukları belirlendi.

Poliste işlemleri tamamlanan Ahmet K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer zanlılar A.A. ile D.A. ise mahkeme tarafından yaşları küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber