Şehit babası: Geride daha çok aslanım var

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (23), Mersin'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğlunun tabutu başına gelen babası, "Geride daha çok aslanım var." diyerek diğer oğullarını gösterdi.

Şehit Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in cenazesi sabah saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi morgundan alındı. Önce merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine götürülerek yakınlarından helallik alındı. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören için Muğdat Camisi'ne getirildi.

Buradaki cenaze törenine şehidin annesi Müzeyyen babası Ergun ile kardeşleri Erdinç, Eda ve Yusuf Kızılgedik'in yanı sıra milletvekilleri, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazı öncesi ağabeyi Erdinç Kızılgedik, kardeşinin fotoğrafını sarılarak gözyaşı döktü. Annesi, babası ve ağabeyi şehidin tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Oğlunun tabutunun başına gelen baba Ergun Kızılgedik ise diğer oğlunu göstererek, "Geride daha çok aslanım var." diye seslendi.

Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı.

Vatandaşlar da terör örgütü aleyhine sloganlar atıp tekbir getirdi. Daha sonra cenaze aracına konulan şehidin cenazesi Mersin Şehitliğinde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber