Meclis üyeleri, Sakarya'nın elektriğini üretecek santrali gezdi

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleriyle inşaatı büyük ölçüde tamamlanan hidroelektrik santralini gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile SASKİ tarafından Sakarya Nehri üzerinde yapımı devam eden hidroelektrik santrali inşaatını ziyaret etti. Misafirlerine santral hakkında ayrıntılı bilgiler veren Keleş, santralde montajların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, ?Hidroelektrik santrali inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. Çalışmaları büyük bir oranda tamamlanan HES'te montajlar da tüm hızıyla devam ediyor. Hidromekanik ve elektromekanik aksamların tamamlanmasının ardından santralde elektrik üretimimiz başlayacak.? dedi.

HES'TE BALIK GEÇİŞLERİ OLACAK

Santralle tükettikleri enerjinin büyük bir kısmını karşılayacaklarını belirten Keleş, şu bilgileri verdi: ?Hidroelektrik santralimiz yılda 40 milyon kilovatsaat elektrik üretecek. Bu rakam tükettiğimiz enerjinin büyük bir kısmını karşılamakta. Tamamen çevreci bir proje olan santralimiz Sakarya Nehri'nin ekolojik dengesine önemli katkılar sağlayacak. HES'te ayrıca balık geçişleri olacak ve canlıların yaşamında en küçük olumsuzluk dahi yaşanmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber