Malatya Belediye Başkanı Çakır: Kent için tarihi bir gün

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın büyükşehir statüsüne yükseltilmesiyle ilgili olarak ?Özlemle beklediğimiz büyükşehir statüsüne kavuştuğumuz için bugün tarihi bir gündür. Bu gelişmenin Malatya'ya büyük faydalar getireceği kanaatindeyim." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Fırat Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu'nda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı değerlendirdi.

Bugünün Malatya için tarihi bir gün olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın yıllardır özlemle beklediği büyükşehir statüsüne nihayet kavuştuğunu kaydetti.

Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasında başta AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Malatya milletvekilleri ve tüm emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Çakır, ?Bu kararı Malatya'nın gelişmesi, daha sağlıklı ve planlı bir şekilde büyümesi, ekonomik olarak daha çok güçlenmesi adına bir dönüm noktası olarak görüyorum. Malatya Milletvekillerimiz geçmişten beri Malatya'nın Büyükşehir statüsüne kavuşması adına çok büyük gayret gösterdiler, çaba sarf ettiler. Özellikle de yasanın gündeme gelmesiyle birlikte AK Parti'li milletvekillerimiz bu yasanın geçmesi ile ilgili yoğun bir çaba içerisine girdiler. Ve yasanın çıkmasıyla birlikte de Malatya Büyükşehir statüsüne kavuştu.? ifadelerini kullandı.

Ahmet Çakır, şöyle konuştu; ?Bu günün Malatya için tarihi bir gündür. Malatya, yıllardır özlemle beklediği büyükşehir statüsüne kavuştu. Dolayısıyla ben bunu Malatya'nın gelişmesi anlamında bir dönüm noktası olarak görüyorum. Malatya'nın daha sağlıklı, daha planlı büyüyen ve ekonomik olarak daha güçlenmesi adına, gelecek adına bunun sevindirici bir gelişme olduğu kanaatindeyiz. Bu süreçte emeği geçen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Malatya milletvekilleriyle, destek verenlere teşekkür ediyorum. Bunun sadece bugün için değil gelecek adına, Malatya'nın gelişmesini daha da hızlı sürdüreceğine, ekonomik anlamda daha hızlı kalkınacağına, başta imarı olmak üzere alt yapısıyla ana arterleriyle, arıtma tesisi, ulaşım bütünlüğü, katı atık sahasıyla bu gelişmenin Malatya'ya büyük faydalar getireceği kanaatindeyim. Kente bugüne kadar olandan daha çok hizmet gelecektir. Çok daha kapsamlı yatırımlar yapılabilecek. Seçimler için bir yılın üzerinde bir süre var. Biz, 'büyükşehire nasıl hazırlanabiliriz-', arkadaşlarımızla bu hazırlık içinde olacağız. İş akışından tutun da, iş yönergesine kadar, ilçelerimizin sorunları, yol, ulaşım, itfaiyenin hangi alana ne kadar araçla hizmet edebileceği, alt yapılardaki oluşumlar, teknik kadro gereksinimleri, iş makineleri gereksinimleri gibi, bunları ele alacağız. Malatya'nın büyükşehir olmasını vatandaşların da katılımıyla kutlamayı, Kapalıçarşı üzerinde havai fişek ve halk oyunları gösterileri düzenlemeyi planlıyorduk. Ancak Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde 17 askerin şehit olması nedeniyle bunu iptal ettik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber