'13 yıl geçmesine rağmen deprem anını unutamıyorum'

Bolu'da 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremi yaşayan Yahya Pirdağ, aradan 13 yıl geçmesine rağmen deprem anını unutamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 22:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet meydanına kurulan deprem arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç gereçlerin sergilendiği standı gezerken 13 yıl öncesine giden ve duygulanan bir Yahya Pirdağ, 13 yıldır o günü hala unutamadığını belirtti. Pirdağ; Düzce, Adapazarı ve Bolu depremini yaşadığını kaydetti. Deprem anında evde olduğunu belirten ve boş arazilere kaçtıklarını söyleyen Pirdağ, havanın soğuk olduğunu ve geceleri ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını ifade etti.

Akrabalarından haber alamadıklarını belirten Pirdağ, "Onun sıkıntısını yaşarken gece Bolu bölgesinde 12-1 gibi araç olmadığı halde koşuşturduk. Düzce'den gelen kayınbiraderimin aracıyla Düzce'ye intikal ettik. Düzce'ye vardığımızda kayın pederimin evi yıkılmıştı. Soba devrildiğinden kaynayan suyun dökülüp ayağını yaktığını fark ettik.130 metrekare eve 5-6 kişi sığamazken normal bir barakada 13 kişi kaldığımızı biliyorum yoğun kış şartları altında yaşadık kışı geçirdik. Kaynaşlı da kayın biraderimin şans eseri olmadığı ve o evin tamamen yıkılıp 13 kişiye mezar olduğunu görünce onun halen daha yaşamasına şükrediyoruz. Çok duygulanıyoruz. Halen daha yaşıyoruz. Ama insanlarımızın çoğunun depremi unuttuğunu görüyoruz. Halen deprem olmamış gibi insanlarımız hareket ediyor. O günleri hatırlayanlar belirli kişiler diyebilirim. O geceki sarsıntıları yaşantıları şu an dahi dışarı çıktığımda evin sallanışı halen daha gözümün önünde binanın sallanışı. Gölcük depreminde amcamın bir oğlu 2 torununu kaybettik. Diğer oğlu 5 günün sonun da sağ salim çiziksiz olarak dışarıya çıktı. Dozerlerin kapatılacağı zamana denk geldi. Yiyecek ekmeği içecek suyu olduğu için cenabı Allah onu bizlere bağışlamış. Şükrediyoruz inşallah Bir daha bu tür acılar yaşamamayı temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber