Gümrük kaçağı sigarayı 'mühürle' yurda sokmak istediler!

Adana'da gümrük kaçağı 196 bin paket sigarayı 'gümrük mührü' vurulmuş TIR'la Türkiye'de piyasaya sürmek istedikleri öne sürülen İran uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine İran plakalı bir TIR'ı otoban üzerinde durdurdu. Araçta, Gümrük Muhafaza ekipleri ile birlikte yapılan aramada, muhtelif markalarda 196 bin paket gümrük kaçağı bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Polis, sigara naklinde kullanılan TIR'a el koydu, İran uyruklu 2 kişiyi ise gözaltına aldı. Yetkililer, operasyon ile 980 bin liralık haksız kazanç ve vergi kaybının engellendiğini belirterek, kaçakçılık olaylarından gelir elde etmekte olan suç örgütlerine de ekonomik olarak ciddi bir darbe vurulduğunu bildirdi. Bu arada, sigara kaçakçılarının Gümrük mührü vurulmuş TIR'ın başka bölümlerinden sigaraları yükledikleri, bu sayede aramalardan da kaçtıkları ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Her türlü suç ve suçlu ile mücadelede olduğu gibi kaçakçılık olaylarında da vatandaşlarımızın desteği önemlidir. Halkının desteğini almış bir polis teşkilatının başarısız olması mümkün değildir. Adana halkının, yasalarla kendilerine tahsis edilmiş özgürlük alanlarında huzur ve güven içerisinde, korku ve endişeden uzak bir şekilde yaşamlarını devam ettirebilmeleri için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edilmektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber