Gıda ve yem şubesi personeline iletişim ve beden dili semineri

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde hizmet standartlarını artırmak amacıyla sürdürülen personel eğitimlerine ?İletişim ve Beden Dili' konulu seminerle devam edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personeli Sosyolog Kamile Özkal Baştar tarafından İl Müdürlüğü toplantı salonunda verilen ?İletişim ve Beden Dili' semineri yoğun ilgi gördü. Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdal Kuzucu ile şube personelinin katıldığı seminerde, bireyler arası iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı. Seminer boyunca sözlü ve sözsüz iletişimin ana amacı olan ?doğru anlaşılma' için nelere dikkat edilmesi gerektiği katılımcılara aktarıldı.

İletinin kaynağı, iletilecek mesaj ve alıcının niteliklerinin önemine dikkat çekilen seminerde, aktarılacak bilginin alıcının yaşı, cinsiyeti, sosyal konumu, kültürel birikimi gibi özelliklerinin de göz önünde buldurulmasına dikkat çekildi. Ayrıca kişiye her kim olursa olsun ciddiyet ve samimiyetle karşılık verilmesi gerektiği belirtildi.

Etkin bir iletişim için karşıdaki kişinin ihtiyaçları, beklentileri kadar kendi beklentileri ve yapabileceklerinin de farkında olmanın bir o kadar önemli olduğu üzerinde duruldu.

Gündelik hayatta kurulan iletişimin yüzde 55'i beden dili (görsel kanal), yüzde 38'inin ise ses tonu (işitsel kanal), yüzde 7'sinin de kullanılan kelimelerden (söz ve içerik) oluştuğu belirtildi. Eğitim seminerinde beden dilinin önemi üzerinde durularak yüz, el, kol hareketleri ile jest ve mimiklerin anlamları ve verdiği mesajlar üzerinde duruldu.

Hayatın her anında ve alanında kullanılan sözsüz iletişim şekillerinin doğru olarak aktarılması ve anlaşılmasının sağlıklı bir iletişimde ana nokta olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber