Ölümün mesai saatleri dışında olması halinde, defin belgesini hangi kurum düzenler?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 23:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25.05.2010 tarihli Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nin 24. Maddesinin 5. Fıkrasında ?Mevzuatına göre ölü muayenesi ve defin ruhsatı cenazenin bulunduğu yerdeki belediye tabibi tarafından, belediye tabibi bulunmayan yerlerde toplum sağlığı hekimi, toplum sağlığı hekiminin bulunmadığı yerlerde aile hekimleri de ölü muayenesi yaparak gecikmeksizin defin ruhsatı verirler.? Denmektedir. Söz konusu maddede bahsi geçen mevzuat olan 19.01.2010 tarihli 27467 sayılı Mezarlık Yerlerinin İnşaası İle Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri Hakkında Yönetmeliğin 16. Maddesinin 3. Fıkrasına göre ?Ölümün sağlık kurumları dışında gerçekleşmesi durumunda gömme izin belgesi cenazenin bulunduğu yerdeki belediye tabibi tarafından, belediye tabibi bulunmayan yerlerde aile hekimliğinin uygulandığı illerde toplum sağlığı hekimi veya aile hekimi, diğer illerde sağlık ocağı hekimi tarafından, bunların bulunmaması halinde gömme izin belgesi görevlisi tarafından verilir.? Denilmektedir.

25.05.2010 tarihli Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nin 10. Maddesinin 5. Fıkrası gereğince defin ruhsatları mesai saatlerinde aile hekimleri, mesai saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde ise TSM hekimleri ve aile hekimlerinin toplamı dikkate alınarak yapılan adli nöbet listesindeki nöbetçi hekim tarafından düzenlenecektir.

11.03.2011 tarihli ve 27871 sayılı Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 3. Maddesi gereğince otopsi hizmetleri mesai saatleri içinde TSM hekimleri tarafından, mesai saatleri dışında Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nin 10.Maddesi 5.Fıkrasının (a) Bendine istinaden TSM Hekim sayısı 6 ve 6'nın üstünde ise TSM Hekimleri, 6'nın altında ise TSM hekimleri ve Aile hekimlerinin toplamı dikkate alınarak yapılan adli nöbet listesindeki nöbetçi hekim tarafından verilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber