Muğla'da 12. Sıtkı Koçman Günleri başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) 12. Sıtkı Koçman Günleri başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13-16 Kasım 2012 arasında devam edecek etkinlikler çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk olarak "Sıtkı Koçman" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Ardından Sıtkı Davut Koçman için hazırlanan "Sarı Ceketli Mühendis" adlı belgesel film gösterildi. Etkinliğe CHP Milletvekili Nurettin Demir, Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, MÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı Naci Parmaksız, Onursal Başkan Alaaddin Arpat, Koçman'ın torunu Alan Perese, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Vakıf Başkanı Parmaksız, açılış konuşmasında bu yıl Sıtkı Koçman Günleri'nin daha anlamlı olduğunu belirterek, ?Bu 12. etkinlik öncesi adı Muğla Üniversitesi'nin adı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi oldu. Sayın Koçman'ın ömrünü 10-15 dakikaya sığdırmak mümkün değil. Son döneminde bir vakıf kurarak yarınlarımızın teminatı gençlerimizin daha iyi fiziki şartlarda öğrenim görmesi, öğretim üyelerimizin de daha iyi öğretim vermesi için yaklaşık 16 milyon lira vergisi ödenmiş bağış yaptı. İnşallah önümüzdeki günlerde yine vakıf kanalıyla bir ilköğretim okulu yaptıracağız.? dedi.

Rektör Vekili Gündoğan ise Koçman'ı bütün kesimlere daha iyi anlatmak için çaba harcayacaklarını belirterek, ?Rahmetli Sıtkı Davut Koçman, üniversitemize 17 tesis kazandırdı. Toplam 85 bin metrekare kapalı alan ve 106 milyon lira katkı sağladı. Bugün bu tesislerde bulunan herkes, Koçman'a minnet borçlu. Bugüne kadar Sıtkı Koçman ödüllerini yerel düzeyde yaptık. İnşallah önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası düzeye taşıyacağız.? ifadelerini kullandı.

Vakıf Onursal Başkanı Arpat da Sıtkı Koçman'ın bilinmeyen yönlerini anlattı. Sıtkı Koçman Günleri'nin ilk gününde düzenlenen Sıtkı Davut Koçman Bilim ve Kültür Ödülleri töreninde MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan Diler'e ödülünü ve belgesini Perese, Türk Fizik Derneği Başkanı Şükran Nasuhoğlu'nun ödülünü ise Vali Vekili Faruk Kurt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber