Aksaray'da ?aile içi şiddet' eğitimi

Aile içi şiddetin önüne geçebilmek ve gelecek nesillerin bilinçlendirilmesi için Aksaray Valiliği ve Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa oluşturulan 'Çınar Projesi' kapsamında lise öğrencilerine ve ailelerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray genelinde belirlenen birçok okulda gerçekleştirilecek olan eğitim semineri ilk olarak Aksaray'ın merkeze bağlı Fatih Mahallesi'nde bulunan Şehit Ali Er Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrenci ve velinin katıldığı eğitim seminerine konuşmacı olarak da İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Güney, Emniyet Müdürlüğü Psikologu Burcu Berk, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Nurullah Fidancı, İl Müftülüğü Vaizi Mehmet Eser, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Uzmanı Erhan Gümüş katıldı.

ŞİDDETLE KARŞILAŞMAK İSTEMİYORUZ

Seminerde ilk konuşmayı yapan Aksaray İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Güney, emniyet teşkilatı olarak toplumda üzücü aile içi şiddet konusuyla karşılaşmak istemediklerini belirterek, "Bu amaçla Aksaray'da birçok okul tespit ettik. Bu okulların yönetici kadrolarının yardımıyla değerli velilerimize ulaşmak istedik. Aile içi şiddet konusu günümüz için çok önemli bir konu. Özellikle son günlerde belki gazetelerin 3'üncü sayfalarında çok sıkça rastlanan konu olarak karşımıza çıkıyor. Sizlerde bunu defalarca görmüşsünüzdür. Ama işte biz Emniyet Müdürlüğü olarak böyle bir hususla karşılaşmak istemiyoruz. Toplumumuz huzur içerisinde, mutlulukla, sağlıkla gelecek nesilleri bu şekilde yetiştirsin istiyoruz" dedi.

Amaçlarının toplumun bu aşamada bilinç kazanmasını sağlamak, onları bilinçlendirmek olduğunu belirten Kemal Güney, "Böyle bir konuda özellikle basında 3'üncü sayfada çıkan haberlerin bir şekilde insanlara aksettirmek suretiyle bu olayların gerçek olduğunu, bu olaylar karşısında insanlarımızın ne yapması gerektiğini, çocukların ne yapması gerektiğini, hem fizyolojik anlamda, hem psikolojik anlamda, hem sosyal hayata entegresi anlamında ve hem de il müftülüğümüzden gelen hocamızın da bahsetmiş olduğu gibi manevi yönden insanları bilinçlendirmek istedik. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde tespit ettiğimiz daha farklı il içerisinde yerler var. Bu yerlerde de bu etkinliğimizi devam ettireceğiz" dedi.

GELECEK NESİLLERE SAĞLIKLI BİREYLER

Sinirlenince psikolojide bozuklukların başladığını belirterek seminere başlayan Emniyet Müdürlüğü Psikologu Burcu Berk ise, "Sinirden sonra insanın psikolojisinde bozukluklar başlıyor. Bu durum zaman zaman vücudumuza yansıyor, fizyolojimize yansıyor. Sinirli olan bir insanda neler olabilir. Enerjisi düşük olabilir, konsantrasyonu bozuk olabilir, yeme düzeni değişebilir, uyku bozukluğu olabilir, bütün fizyolojik ve psikolojik olarak bütünüyle kişi de değişmeler olur. Mesela sinirleniyoruz, bir şeye canımız sıkılıyor, hemen midemiz ağrıyor. ya da karnımız ağrıyor, ya da hemen bir baş ağrımız başlayabiliyor. İşte biz bunlara somatik ağrı diyoruz. Baş bölgesinin, boyun bölgesinin sırt bölgesinin aslında ağrıması arkadaşlar psikolojik kökenli ağrılardan kaynaklanıyor. Demek ki psikolojimiz o kadar güzel olacak ki, hem fizyolojimize hem de psikolojimize çok güzel bir şekilde yansısın" diye konuştu.

Projedeki amacın aile içi şiddete karşı önlemler almak ve geleceğin ebeveynlerine bunu aşılamak olduğunun altını çizen Berk, "İl Emniyet Müdürlüğü olarak ve Toplum Destekli Polis olarak hep beraber bir araya geldik. Ben de psikologları olarak bir 'çınar projesi' yapılım dedik. Çünkü burada amacımız aile içi şiddet ile baş etmek. Nasıl baş edebileceklerini öğretmek. Çocuklarımıza, geleceğin nesillerine sağlıklı bireyler yetiştirmek, kaliteli bir yaşam sunmaları için bir takım çalışmalar yapmalarını gösterdik. Fizyolojik ve psikolojik olarak etki yöntemlerinden bahsettik. Umuyorum bütün çocuklarımız bizlerden biraz olsun bir şeyler öğrenmişlerdir ve gelecekteki kendi çocuklarına bunları uygulayabilirler" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN 'ŞİDDETE HAYIR' MESAJI

Eğitimin son derece faydalı geçtiğini belirten öğrenciler ise, 'Şiddete Hayır' mesajı vererek geleceğin ebeveynleri olarak şiddete karşı olduklarını ifade ettiler. Öğrenciler, bu tür eğitimlerin diğer tüm okullarda da öğrencilere ve velilere yapılması gerektiğini dile getirdi.

Öğrenci velileri ise, bilmediklerini öğrendiklerini belirterek, "Bu eğitim ile birlikte eksikliklerimizi gidereceğiz. Gerçekten çok faydalı bir eğitim oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber