Kafasının 3 katı büyüklüğündeki tümörden kurtuldu

Kafasının 3 katı büyüklüğünde, yaklaşık 2,5 kilo ağırlığında bir tümörle doğan Iraklı bebek, sağlığına Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde kavuştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kafasının 3 katı kadar bir tümörle dünyaya gelen, nefes almakta güçlük çeken ve enfeksiyon kapan Iraklı bebek, Türkiye'ye getirildikten sonra Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde sağlığına kavuştu. Yaklaşık 1 aydır hastanede yatan bebeğin tümörünü Yrd. Doç. Dr. Suat Ayyıldız başarılı bir operasyonla alırken, operasyon sonrasında bebeğin tedavisi Yenidoğan ve Yoğun Bakım Direktörü Prof. Dr. Ayhan Taştekin tarafından yapıldı.

"ÜLKEMİZE MUTLU DÖNECEĞİZ"

Türkiye'ye bebeklerinin tedavisi için gelen Iraklı aile, kızlarının sağlığına kavuşmuş bir şekilde ülkelerine döneceklerinden mutlu olduklarını ifade etti. 3. çocuğunda böyle bir sağlık sorunuyla karşılaşınca üzgün bir şekilde Türkiye'ye geldiklerini söyleyen Iraklı anne, ?Ülkemizde bu kadar ilgi ve alaka ile karşılaşmadık. Hastanede bize yardım eden, güleryüzlü ekibe teşekkür etmek bile az kalıyor. Hepsinden Allah razı olsun. Kızım sağlığına kavuştu. Şükürler olsun? diye konuştu.

TÜMÖR, SOLUK BORUSUNU SIKIŞTIRIYORDU

5 kilo olarak hayata gelen bebeğin 2,5 kilosunun tümörün ağırlığı olduğunu belirten Medipol Üniversitesi Hastanesi ve Yoğun Bakım Direktörü Prof. Dr. Ayhan Taştekin, ?Dev kistik higroma dediğimiz bu tümör, bebeğin soluk borusunu sıkıştırıp, zor nefes almasına neden oluyordu. Bunu dışında tümörde ciddi şekilde enfeksiyon ve kanama vardı. Vücuda mikrop girdikten sonra çok hızlı bir şekilde yayılır ve hayati tehdite neden olur. Bu nedenle bebeğe gelir gelmez antibiyotik tedavisi başladık. Bebek enfekte olduktan sonra çocuk cerrahı uzmanımız Dr. Suat Ayyıldız tarafından ameliyata alındı. Bu ameliyat, diğer organlara, atardamar ve toplardamarlara zarar vermeden çok başarılı bir şekilde yapıldı. Tümör, bebeğin kafasının 3 katı büyüklüğündeydi. Şimdi normal boyutlarında hayatına devam edecek. Beslenmesinde de sıkıntı yok? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber