Şahin: Kefalette eş rızası iş dünyasını sıkıntıya soktu

Mersin Tarsus Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin, yeni Borçlar Kanunu'yla getirilen 'kefalette eşin rızası şartı'nın iş dünyasını zor durumda bıraktığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kooperatif Başkanı Şahin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Antalya'da düzenlenen ?İstişare ve Eğitim Toplantısı'na katıldı. Yurt çapında kurulu bulunan kooperatif başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda Şahin, TESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgül ile görüştü.

Başkan Akgül'e, esnafların kredi kullanma sürecinde karşılaştıkları sıkıntıları detaylı biçimde anlatan Şahin, "Temmuz ayında yürürlüğe giren yasa, kredi işlemleri başta olmak üzere hayatın her alanında büyük sıkıntılara sebep oluyor. Bir an önce gerekli düzenlemelerin yapılması lazım. Zaten 17/10/2012 tarihinde düzenlenen 'Kooperatifçilik Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın kamuoyuna tanıtıldığı ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bizzat katıldığı toplantıya biz de katılmış ve kefalette eş rızasının kaldırılmasıyla ilgili taleplerimizi hem Sayın Başbakanımıza hem de toplantıyı organize eden Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'ya bildirmiştik. Sonrasında düzenlenen bu istişare ve eğitim toplantısı vesilesiyle bir defada Sayın Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül ile konuyu detaylı olarak konuşma imkanı bulduk. Öyle sanıyorum ki bütün kooperatif başkanlarımızın ortak bir sıkıntısını dile getirmiş olduk. Kendisi konuyla yakinen ilgileneceğini söyledi. Her zaman bizlere sağladığı destek ve yardımlarından ötürü kendisine müteşekkiriz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber