11 Ekim 2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2005 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, AB katılım süreci için bilgi verme toplantıları çerçevesinde, TBMM Başkanı Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, Yargıtay Başkanı Aslan ve Danıştay Başkanı Çetinkaya'yı ziyaret edecek.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ile Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Yücel ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ve İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Ben Eliezer'i Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, iki günlük resmi ziyaret için Kosova ve Sırbistan-Karadağ'a gidiyor.

- Kosova'da Priştine, Prizren ve Mamuşa'da temaslarda bulunacak olan Gül, akşam saatlerinde gideceği Belgrad'da Sırbistan-Karadağ Cumhurbaşkanı Maroviç tarafından kabul edilecek.

5- TBMM Başkanı Arınç, Finlandiya Meclis Başkanı Lipponen ile görüşecek.

6- AK Parti ve CHP TBMM grupları toplanacak.

7- Manyas'taki kuş gribi...

- Türkiye'de tavuk üretiminin yüzde 85'ini gerçekleştiren 18 firmanın oluşturduğu Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu tarafından İstanbul'da kuş gribi konusunda bir basın toplantısı düzenlenecek.

8- Güney Asya'daki deprem...

- Pakistan ve Hindistan'da onbinlerce kişinin ölümüne yol açan depremin ardından arama, kurtarma ve yardım çalışmaları sürüyor.

9- Para Politikası Kurulu'nun dünkü toplantısından sonra Merkez Bankası'nın açıklama yapması bekleniyor.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Ben Eliezer ile görüşecek.

- Görüşme sonrasında Güler ve Eliezer'in katılımıyla, Zorlu Enerji Grubu ve İsrail Solbar Enerji Şirketi arasında enerji tesisi anlaşması imza töreni yapılacak.

11- Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İTÜ'nün hazırladığı "Ulaştırma Ana Planı Stratejisi Projesi"nin bakanlığa teslimi dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

- Türk Telekom AŞ ile Haber-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın katılacağı törenle imzalanacak.

12- Milli Savunma Bakanı Gönül, Çankırı'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

13- TBMM'den...

- TBMM Genel Kurulu'nda, "Patates Yetiştiriciliğinin ve Patates Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu"nun raporu ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, eleman temininde güçlük çekilen yerlerdeki sözleşmeli sağlık personelinin yöneticilik yapmasına imkan tanıyan kanun ile Türkiye İstatistik Kanunu ele alınacak.

14- Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Özkan ile eski Devlet Bakanı Önal'ın Yüce Divan'da yargılanmalarına devam edilecek.

15- ABD Dışişleri Bakanı Rice, Orta Asya turuna başlıyor.

-Rice bugün, ilk durağı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Devlet Başkanı Bakiyev ve Başbakan Kulov'la görüşecek.

16- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Ağar, İmam Hatip Mezunları Dernekleri temsilcilerini parti genel merkezinde kabul edecek.

- HÜRPARTİ Genel Başkanı Okuyan, parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak.

17- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Uzan Grubu varlıkları arasında yer alan Standart Çimento Fabrikası'nı satışa çıkaracak.

18- Üniversitelerde akademik yıl açılış törenleri...

- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin 2005-2006 akademik yılı düzenlenecek törenle başlayacak.

- Çukurova Üniversitesi 2005-2006 akademik yılı açılış töreninde, Bülent Eczacıbaşı'na fahri doktor unvanı verilecek.

19- Toplantı...Konferans...Tören...

- Petkim Petrokimya Holding AŞ "Downtream Endüstrisi" hakkında İzmir Ticaret Odası'nın ilgili üyelerini bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenliyor.

- İzmir Valisi Köksal, hayırsever Binnaz Engin-Hayri Özmeriç ile okul yaptırma protokolü imzalayacak.

- Eski Devlet Bakanı Kamran İnan, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nce düzenlenen iftar yemeğinin ardından "Dış Gelişmeler" konulu bir konuşma yapacak.

- Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Ölçer ve Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Kutadgu, 24 Kasım'da açılacak "Picasso İstanbul'da" adlı sergiye ilişkin basın toplantısı yapacak.

- Tüketiciyi Koruma Derneği'nce düzenlenen "Küresel Perspektifte Tüketici Bilincinin Gelişimi ve Çağdaş Tüketici Hakları" konulu panel, İstanbul'da yapılacak.

- Koçtaş Genel Müdürü Çakıroğlu, şirketin yatırımlarına ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

20- Kırsal kalkınma için proje arayışı...

- TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Kirişçi:

"Katılım öncesi mali yardım çerçevesi (IPA) kapsamındaki kırsal kalkınma fonundan yararlanmak için proje hazırlanmasını bekliyoruz."

- "Tarımda yüzde 35 olan nüfusu yüzde 8'e çekebilmek için AB fonlarını çok iyi değerlendirmeliyiz."

21- Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu'nda Türkiye, 12. ve son maçını başkent Tiran'da Arnavutluk ile yapacak.

22- Basketbolda 13 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kupası maçları öncesi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda takımların temsilcilerinin katılımı ile basın toplantısı düzenlenecek.

23- Avrupa Şampiyon Kulüpler Golf Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki tesislerinde Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun da katılımıyla yapılacak.

24- Letonya'nın Riga kentinde yapılan Tekvando Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda birinci olan erkek takımı ile üçüncü olan bayan takımı, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar tarafından Atatürk Havalimanı'nda karşılanacak.

25- (A) Milli Futbol Takımı'nın Ekim ayı karnesi...

- Ay-yıldızlılar, 39'u resmi, toplam 66 maçta, 25 galibiyet, 25 yenilgi elde etti.

- 16 karşılaşmadan berabere ayrılan milliler, 81 gol atarken, 104 golü de ağlarında gördü.

26- Türkiye, Arnavutluk ile 9. maça çıkıyor...

- İki ülke (A) milli futbol takımları arasında geride kalan 8 maçtan 3'ünü kazandı, 3'ünde yenildi, 2'sinde berabere kaldı.

- Türk Milli Takımı, mutlak galibiyete ihtiyacı bulunduğu Tiran deplasmanında daha önce yaptığı 3 maçta da galibiyete ulaşamadı, 1 kez yenildi, 2 kez berabere kaldı.

27- Türkiye yarın 414. milli maçına çıkıyor...

- (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan 414 maçta 141 galibiyet, 95 beraberlik ve 178 yenilgi alırken, 521 gol atıp, kalesinde 654 gol gördü.

28- Fatih Terim'in milli takım karnesi...

- Türk Milli Takımı, Terim yönetiminde oynadığı 38 maçta 19 galibiyet, 9 beraberlik, 10 yenilgi alırken, 53 gol atıp, 43 gol yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber