30 kişinin öldüğü grizu davası, 'çelişkili' bilirkişi raporuna takıldı

Zonguldak'ta grizu davası, bilirkişi raporlarının çelişkili olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi ocağında 30 işçinin öldüğü grizu faciasıyla ilgili dava, bilirkişi raporuna takıldı. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7. duruşması görülen grizu davası için düzenlenen 2 ayrı bilirkişi raporu çelişkili bulundu. Mahkeme tarafından yaptırılan bilirkişi raporu ile soruşturma aşamasında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yaptırılan bilirkişi raporlarının birbirleri ile çelişir olmasını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

Grizu dava dosyasının İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nden gönderilerek re'sen seçilecek işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda 2 uzman, maden mühendisliği konusunda 2 uzman ve elektrik mühendisliği konusunda 1 uzmandan oluşan yeni bilirkişi heyetinin, eski raporlardaki çelişkileri giderecek şekilde yeni bir rapor hazırlaması istendi.

Mahkeme heyeti yeni bilirkişi raporunun hazırlanmasını dikkate alarak duruşmayı 20 Mart 2013 tarihine erteledi.

AİLELER ACIYI TEKRAR YAŞADI

Bu arada mahkeme çıkışında gazetecilerin sorusunu cevaplandıran ölen işçilerin yakınları, mahkemenin bir an önce sonuçlanmasını istedi. Eşi Erkan Taşdemir'in öldüğünde 5 aylık hamile olduğunu belirten Arzu Taşdemir, "Olay olduğunda 22 aylık evliydim ve 5 aylık hamileydim. Şu an kızım Nisa Beril, 2 yaşına geldi. Sürekli babasını soruyor. Ailemden Allah razı olsun. Onlar bize bakıyor. Kızım, dayısını baba gibi görüyor. Biz bir an önce bu davanın sonuçlanmasını istiyoruz. Sürekli uzaması sinirimizi bozuyor. Bilirkişi raporları bitmek bilmiyor. Ölmüş insanlar kendini savunamıyor. Bu bizi kahrediyor." dedi.

Arzu Taşdemir'in annesi Müzeyyen Çelebi ise ölünceye kadar damadının hakkını aramak için mücadele vereceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber