Kimlik bilgilerinin çalınarak adına kredi çekildiğini iddia etti

Amasya'nın Merzifon ilçesinde 55 yaşındaki çiftçi Mehmet Şahin, kimlik bilgilerinin kullanılarak sahte belgelerle bankalara borçlandırıldığını iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Şahin, adına çekilen krediden haberinin olmadığını, kullanılan kredinin kendisini çok zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Çiftçilikle geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Şahin, kimlik bilgilerini kullanılarak kendi adına 2 ayrı bankadan toplam 11 bin lira para çekildiğini ve bu paranın 60 bin lira olarak ödenmesinin talep edildiğini kaydetti. Mehmet Şahin şöyle devam etti: "Özel bir şirket tarafından benim adıma ihtar mektubu gönderilmiş. Söz konusu şirket tarafından gönderilen ihtar mektubunu 16.10.2012 tarihinde aldığımda dünya başıma yıkıldı. Adıma gönderilen ihtar mektubunda ?geçmişte kullanmış olduğum krediyi ödemediğimden' bahsediyordu. İhtar mektubunda ismi geçen şirket yetkilisi ile yaptığım telefon görüşmelerinde 2 ayrı bankaya borçlu olduğumu, borç miktarının bildirilemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine bahse konu geçen bankaların Merzifon şubelerine gittim. Benim bu bankalara borcumun olmadığını bildirdiler. Kendi imkânlarımla yaptığım araştırmada bana ait kimlik bilgileri temin eden kişi veya kişiler çeşitli yerlerden bankalardan kredi talebinde bulunduklarını ve 2 bankadan da adıma para çekildiğini öğrendim. Daha sonra sahte belgelerle benim adıma işlem yapıldığından Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulundum. İcra takibinin durdurulmasını istedim."

Mehmet Şahin, sözkonusu olayın aydınlatılması için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber