Acıpayam'da okul kantinleri denetlendi

Denizli Acıpayam Belediye Zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlığını korumak ve işletmelerin daha düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla ilçede bulunan tüm ilk ve orta öğretim kurumlarının kantin ve yemekhanelerini denetledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin okullarda gıda ihtiyaçlarını karşılayabildiği yerler olan kantin ve yemekhanelerin sağlık ve hijyen şartlarına uygun olarak hizmet vermelerini amaçlayan uygulama kapsamında yapılan denetimlerde önemli bir sorunla karşılaşılmadı. Yapılan denetimlerde kantinlerin genel temizliği, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin kıyafetleri, sağlık muayene kartları kontrol edilerek, işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi. Yine kantin ve yemekhanede karasinek ve böcek gibi haşerelere karşı önlem alınıp alınmadığı, yangın söndürme tüpü olup olmadığı kontrol edildi.

Denetimlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını, okul yöneticileri ve kantin işletmecilerinin bu konuda hassas davrandıkları için kendilerine teşekkür ederek şunları söyledi; "Kantinlerde bulunan yiyecek ve içeceklerin uygun koşullarda olmalı. Kantin işletmecilerinin, Türk Gıda Kodeksi'nde bulunmayan ürünleri kesinlikle kantinlerde bulundurmamalı."

Denetimlerin aralıklarla devam edeceğini belirten Başkan Şevkan, gıda satışı yapılan yerlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda vatandaşların duyarlı olmasını ve 'Alo Gıda 174' hattına bildirmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber