Ödemiş Belediye Başkanı Keskin'den Bütünşehir değerlendirmesi

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin TBMM Genel Kurulu'nda AK Partili milletvekillerinin oylarıyla onaylanan Bütünşehir Yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin Tbmm Genel Kurulu'nda AK Partili milletvekillerinin oylarıyla onaylanan Bütünşehir Yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan Ödemiş'in ancak il olarak bütünşehir karmaşasından kurtulabileceğini ifade eden Keskin, yasanın uygulanmasıyla birlikte ilçenin gelirlerinin yüzde 30'nun Büyükşehir'e gideceğini belirtti.

Ödemiş'in kendi kendisine yeten bir ilçe olduğunu dile getiren Keskin, "Bütçesi kendisine yeten, altyapı hizmetleri %90 oranında tamamlanmış bir ilçe olarak bütünşehire dahil edilmemiz bizim adımıza büyük sıkıntı yaratabilecek bir durum. Bundan sonra biz seçilmişler olarak büyükşehir belediyesindeki atanmış daire başkanlarının ağzına bakacağız. Yapacağımız en ufak yatırım için bile İçişleri'nden onay bekleyeceğiz. Ödemiş'in bütünşehirin getireceği karmaşadan ve sıkıntılardan kurtulması için il olması lazım" diye konuştu.

Bütünşehir Yasası'nın uygulanışı ile ilgili soru işaretlerinin giderek arttığını da kaydeden Keskin, "Bu yasanın altı mutlaka yönetmelik ve kararnamelerle doldurulmalı. Yoksa şu anki haliyle yıllar boyunca sıkıntı yaşanacaktır. Ödemiş'in 74 köyü var. Bu köylerin tamamı Büyükşehir'den ve bizden hizmet bekleyecek. En basit örneğiyle nikah kıyılması için köyde yaşayan halkımız Ödemiş'e kadar gelmek zorunda gelecek. Bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Bu sıkıntıları aşabilmek için kararname ve yönetmelikler ihtiyaca göre hazırlanmalı" dedi.

Ak Parti'nin iktidara gelirken yerel yönetimleri güçlendirme sözü verdiğini de hatırlatan Keskin, şöyle devam etti: "Ak Parti iktidara gelirken yerinden yönetime önem verileceğini, yerel yönetimlerin güçlendirileceğini sürekli dile getiriyordu. Nitekim 2004'te iptal edilen yerel yönetimler yasasında da, okulların belediyeye bağlı hale getirilmesine kadar varan birçok yetki belediyelere veriliyordu. Belediyelerin yetkileri artırılıp, bütçeleri yükseltiliyordu. Şimdi ne değişti de bu bütünşehir uygulamasına gidildi bilemiyorum. Ama Ak Parti, kendi söylemlerine uymayan bir yasayı kimseye sormadan çıkardı. Bu yasayla İzmir'den, Ödemiş'i bilmeyenler Ödemiş'i yönetecek."

Köylerin ilk 5 yıl boyunca vergiden muaf edilmesine de değinen Keskin, "Köylü halkımıza şirin görünmek için yapılacak bu uygulama ile bu sefer de ilçe merkezindeki halkımıza yük getiriliyor. 5 yıl boyunca su ucuza kullanılırken, vergi muafiyetine gidilirken, o köylerimize hizmet gitmeyecek mi? Elbette gidecek. İşte o hizmetlerin parasını Ödemiş'in merkezinde yaşayan vatandaşlardan alınan vergilerle yapacağız. Bu çok doğru bir durum değil" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber