Bursa Türk Büro-Sen: Adaletsiz promosyon dağıtımının peşini bırakmayacağız

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, adaletsiz promosyon dağıtımının peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbrahim Bulut, haziran ayında Adalet Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşlarının tamamını kapsayan ve 15 Eylül 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık dönemi içine alan maaş ödeme protokolünün imzalandığını hatırlattı. Protokole göre personele temmuz ayı maaşının yüzde 10'u ve 125 TL promosyon tutarı ödenmensin kararlaştırıldığını kaydeden Bulut, ?Bankacılık uygulamasında promosyon, kurum çalışanlarının maaş, ücret vb. mali haklarının banka aracılığı ile ödeneceği sürede bankalar tarafından gelir beklentisine karşılık olarak verilmektedir. Kurumlarca, çalışanların maaşları toplu olarak, maaşların ödenmesi gereken tarihten belli bir süre önce bankaya vadesiz olarak yatırılmakta ve bankalarda bu paradan kar elde etmektedir. Hiçbir kamu kurumunda yapılmayan büyük bir adaletsizlik, Adalet Bakanlığı'nda yapılmıştır. Hiçbir kurumda emsali olmayan bir uygulama gerçekleştirilmiştir. Banka promosyonları herkese eşit dağıtılmamış, daha yüksek maaş alanlara daha fazla promosyon verilmiştir. Hakim-Savcı dışındaki personelin, her yıl ortalama kaybı 300 TL'den fazla olmuştur? dedi.

?PROMOSYONLAR EŞİTLİK İLKESİNCE DAĞITILMALI?

Adalet Bakanlığı'nın yapılan protokolle çalışanların promosyondan yararlandırılmasında, eşitlik ve hakkaniyet ilkelerine uygun şekilde hareket etmediğini vurgulayan Bulut, şöyle devam etti:

?Hâkimler ve savcılar ile diğer adli personel, aynı sözleşme hükümlerine tabi olmasına rağmen, hâkimlere, savcılara ve üst düzey personele maaşlarına oranla daha fazla promosyon ödenmesi yasal dayanaktan yoksundur. Bu sözleşme, çalışanların moral ve motivasyonu ile çalışma barışının bozulmasına neden olmaktadır. Bankalarda belli süre kalan ve bu süre içerisinde bankaların bir kısım gelirleri elde ettiği paralar, sonuç itibariyle kamu görevlilerine ait olan paralardır ve bu paraların belli bir süre uhdesinde kalması karşılığında bankalarca ödenmesi öngörülen promosyonların da ilgili kamu görevlilerine hakkaniyet ve eşitlik ilkesi gereğince paylaştırılması gerekmektedir?.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber