Emeklilerden 'toplu sözleşme' talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2005 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tüm Emekliler Sendikası'na (Emekli-Sen) üye bir grup, "toplu sözleşme" talebiyle İstiklal Caddesi'nde yürüdü.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Emekli-Sen üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, "Sadaka değil toplu sözleşme istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Daha sonra "Toplu Sözleşme Hakkı İstiyoruz" yazılı pankartın arkasında kortej oluşturan grup, Taksim Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü ve çevredeki vatandaşlara talepleri hakkında broşür dağıttı.

Grup adına meydanda yapılan açıklamada, "Türkiye'de, 3 Ekim tarihinden bu yana estirilen yalancı bahar havasının aksine emeklilerin gündeminin farklı olduğu" kaydedilerek, şöyle denildi:

"Emekliler bir Ramazan ayına daha açlık, yokluk ve yoksulluk içinde girdi. Mahkemeyle kazandığımız TÜFE alacaklarımız bayramdan önce, 'konut edindirme yardımı' adı altında kesilen paralarımız da hemen ödenmelidir. Her emekliye, insanca yaşayacağı şekilde yılda en az 2 ikramiye ve yakacak yardımı yapılmalıdır."

Açıklamada, Anayasa'nın 90. maddesinde yapılan değişikliğe rağmen örgütlenmenin önünde birtakım engeller bulunduğu savunularak, emekliler ile ilgili sendikal yasanın çıkarılıp toplu sözleşme hakkı verilinceye kadar eylemlerin devam edeceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber