Akaryakıt kaçakçılığına darbe: 33 kişi gözaltına alındı

Gaziantep merkezli 11 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen kaçak akaryakıt operasyonunda 33 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah saatlerinde 33 şüpheli, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılarak sağlık kontrolüne götürüldü. 1,5 yıldır sürdürülen planlı ve teknik takipli soruşturmaya ilişkin olarak, şüphelilerin 9 farklı şirket adına boya üretiminde kullanmak üzere Tüpraş, Solventaş gibi ana dağıtıcı firmalardan satın aldıkları white sipirit, solvent gibi maddeleri boya üretiminde kullanmayarak, kaçak akaryakıt ürettikleri ve Türkiye genelinde istasyonlara sattıkları tespit edildi. Bir firmanın, boya yapımında kullanılan ?white sipirit' maddesini, madeni yağlarla sentezleyerek motorine dönüştürdüğü ve yurt çapında akaryakıt istasyonlarına pazarladığı ortaya çıktı.

Operasyonda, şirketlerin defter, kayıt ve belgeleri üzerinde yapılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen raporlar doğrultusunda, kamu zararının yaklaşık 708 milyon TL olduğu değerlendiriliyor. Yapılan operasyonda 288 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Öte yandan, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, ?Soruşturma, halen devam etmektedir. Gözaltı sayısının artma ihtimali söz konusudur.? denildi. Şahıslar; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, petrol kaçakçılığı ile suçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber