Tekirdağ İl Müftüsü Gürlen, basında çıkan haberlere açıklık getirdi

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, 'Camide müftünün telefonu çalındı', 'Müftüden çaldı cemaate sattı' ve 'Size bir türkü söyleyeyim mi?' başlıklı haberlerin kendisini üzdüğünü belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telefonunun cuma hutbesinde değil makam odasından çalındığını ve hırsızın müftülük personeli şikayeti sonrası yakalandığını kaydeden Mahmut Gürlen, yaptığı yazılı açıklamada "Çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan, 'Camide müftünün telefonu çalındı', 'Müftüden çaldı cemaate sattı' başlıklı haberler, onur kırıcı ve cemaati aşağılayıcı bazı yorumlara yol açtığı için üzüldüm ve açıklama yapma gereği duydum." dedi.

Bayram vaazında türkü söylemediğini aksine türkülere bile kardeşliğin yansıdığını gösterdiğini belirten Gürlen, kardeşlik vurgusu yaptığını ve bayramların manevi tesirinin kültürümüze, türkülerimize de yansıdığını gösterdiğini belirtti.

Gürlen, "'Müftü bayram vaazında türkü söyledi' başlığını okuyan birçok kişi Müftü'nün elini kulağına atıp türkünün güftesini bestesi ile söylediği hükmüne varabilir. Oysa okunan türkünün sözlerinden maksat, binlerce cemaatin dinlediği bayram vaazımda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı vermektir. Bayramların manevi tesirini Müslüman milletimizin kültürüne, şarkı ve türkülerimize de yansıdığını vurgularken, mesele; ver elini karlı dağlar aşalım bayramlaşalım, marşlarını okudum ve arkasından el ele, yürek yüreğe verdiğimiz, İslam kardeşliği şuuruna erdiğimiz takdirde, karlı dağların zirvelerini bile aşıp saadet ilkelerine ulaşabiliriz dedim. Bu da cemaatimizce büyük bir takdirle karşılandı." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber