Eğitim için 6 destek var

Haber Giriş : 11 Ekim 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki KOBÎ'ler Türkiye'nin katıldığı Topluluk Programları çerçevesinde Eğitim alanında Leonardo Da Vinci Programı ve Soc-rates Programı, Bilgi Toplumu alanında E-Içe-rik ve AR-GE Üzerine 6. AT Çerçeve Programı, Sosyal Politika alanında Cinsiyet Eşitliği Programı ve Girişimcilik alanında işletme ve Girişimcilik için Çok Yıllı Program'dan faydalanabiliyor.

LEONARDO DA VİNCİ PROGRAMI: Leonardo Da Vinci Programı, ortak bir iş piyasası politikası oluşturmak, mesleki eğitimin seviyesini artırmak, özellikle eğitim kurumları ile girişimciler arasındaki bilgi alış verişini ve yenileşmeye yönelik projeleri teşvik etmek ve hayata geçirmek üzere uygulanıyor.

SOCRATES PROGRAMI: Avrupa Topluluğu'nun eğitim alanındaki faaliyet programı. Programın ikinci aşaması l Ocak 2000 ile 31 Aralık 2006 arasıdaki dönemi kapsıyor.

AR-GE ÜZERİNE 6. ÇERÇEVE PROGRAMI: Avrupa'yı dünyanın en dinamik ve rekabet gücü en yüksek ekonomisi haline getirmeyi ve bu bağlamda özellikle, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya ile rekabet edebilir bir Avrupa bilim ve teknoloji yeteneği geliştirmeyi hedefliyor.

CİNSİYET EŞİTLİĞİ PROGRAMI: Program kadın ve erkek arasındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçlayan AT Antlaşması'ne uygun olarak, diğer AB Programlarının ve hibelerinin tamamlayıcısı niteliğinde.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber