Erciyes'in etekleri yeşile bürünecek

Erciyes dağının eteğinde yaklaşık 87 hektarlık alana 60 bin adet karaçam, sarıçam ve huş fidanı dikeceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Erciyes dağının eteğinde yaklaşık 87 hektarlık alana 60 bin adet Karaçam, sarıçam ve huş fidanı dikeceğiz" dedi.

Vali Yılmaz, Serçel Yaylası'nda düzenlenen fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada, kentin değişik noktalarında ağaç dikim çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

2008 yılından buyana hedeflenen rakamın üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirildiğini bildiren Yılmaz, "Kayseri olarak 'Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı' kapsamında, 2008 yılından bugüne kadar 28 bin 150 hektar alanda çalışma yapmamız hedeflenmişti. Ancak biz bu rakamın üzerine çıkarak 30 bin 823 hektar alanda çalışma yaptık ve 25 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Sadece 2012 yılı içerisinde ise 3 milyon 369 bin fidanı toprakla buluşturduk. Meşe palamudu tohumlarıyla beraber bu rakam yaklaşık 7 milyonu buluyor" diye konuştu.

Vali Yılmaz, Serçel Yaylası'nın Kayseri ve kış turizmi açısından Türkiye'nin ve dünyanın önemli merkezlerinden birisi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle bu bölgeye yakın yerde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Kayseri'nin turizm merkezi olmasını sağlayacak bu yerde yeşil bir alan oluşması gerekiyor. Kayseri'nin nefes alması ve oksijen temin edebilmesi için de ormanlık bir alana ihtiyaç var. Erciyes dağının eteğinde yaklaşık 87 hektarlık alana 60 bin adet Karaçam, sarıçam ve huş fidanı dikilecek. Biz ilk fidanları dikiyoruz. Devamını ekiplerimiz dikeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber