En çok Ak Partili belediyeler için soruşturma izni verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 07:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Milletvekillerimiz ne biber gazının ne diğer başka caydırıcı güvenlik önlemi uygulamamızın muhatabı değildirler, olmadılar, olamazlar'' dedi.

Şahin, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

Büyükşehir belediyesi uygulamasının diğer illere de yaygınlaştırılmasının şartlara göre düşünülebileceğini ifade eden Şahin, ''Gönül arzu eder ki Türkiye'nin her tarafı şehircilik ilkelerine göre planlanır ve hizmetler yüksek standartlarda sunulur'' dedi.

Şahin, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ve Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz hakkında, basına yaptıkları açıklamalardan dolayı soruşturma başlatıldığını anımsatarak, soruşturmaların objektif şekilde yürütüleceğini ve kanaat neyse gereğinin aynen yapılacağını söyledi.

İdris Naim Şahin, 12 Eylül döneminin Emniyet Genel Müdürü Refet Küçüktiryaki'nin TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda ortaya çıkan mektubundaki Aleviler'e yönelik uygulamaların bir harfini bile onaylamalarının mümkün olmadığını vurguladı.

-Belediyeler hakkındaki soruşturmalar-

Belediye yetkililerinin işlediği iddia edilen konularda objektif ve hukuk çerçevesinde hareket etmede titizlik gösterdiklerinin altını çizen Şahin, ''Bizim için eleştiriler bir şey ifade etmez, somut olgular değer ifade eder'' diye konuştu.

Şahin, 29 Mart 2009'dan bu yana AK Parti'li belediyeler hakkında bin 535, CHP'li belediyeler hakkında bin 26, MHP'li belediyeler hakkında 415, BDP'li belediyeler hakkında 158 ön inceleme izni verildiğini açıkladı. Şahin, bunlardan AK Parti'li belediyeler hakkında 585, CHP'li belediyeler hakkında 421, MHP'li belediyeler hakkında 218 ve BDP'li belediyeler hakkında 93 soruşturma izni verildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber