Ömer Dinçer, AK Partili iki eski bakana taş attı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer icraatlarını övüp, AK Partili iki eski bakana taş attı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,'' Ben Talim Terbiye Kurulunun üye sayısını düşürdüm. Burası torpili olan, Bakana yakın birilerinin gidebildiği bir mekânken, oraya nitelik tanımlaması yaptım'' dedi. Dinçer'in bu sözleri, AK Partili iki eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş ve Hüseyin Çelik'i ?'İğnelediği'' biçiminde yorumlandı.

Dinçer TBMM'de yaptığı konuşmada kendi döneminde yapılan çalışmaları anlattı ve ? 2011 yılında Millî Eğitim Bakanlığı eski teşkilat yapısı ile bütün yatırımların ancak yüzde 10'unu ihaleye çıkabiliyorken, 2012'de alınan tedbirlerle, bu yıl bütün yatırım projelerinin yüzde 58'ini Eylül ayı sonu itibarıyla ihale ettik'' dedi.

Kendinden önceki dönemde 393 şube müdürü, 240 daire başkanı olduğunu, bugün ise 17 Şube Müdürü ve 114 Genel müdür ve grup başkanı bulunduğunu söyleyen Dinçer, ?'Talim Terbiye Kurulunun 15 olan üye sayısını 10'a düşürdüm. Oraya atanacak üyeler daha önceden öğretmenlik yapmış, torpili olan, Bakana yakın birilerinin kolayca gidebildiği bir mekânken, şimdi oraya nitelik tanımlaması yaptım. Yurt içi ve dışından eğitim konusunda uzmanlaşmış insanları getirdik'' dedi.

Bunun üzerine MHP Isparta milletvekili Nevzat Korkmaz ?' Hüseyin Bey'le Nimet Hanım'ı böyle töhmet altında bırakmayın'' derken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da ?'Eski bakanları suçluyorsunuz'' diye laf attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber