ÇOMÜ Araştırma Hastanesi, Terzioğlu Kampüsü'ne taşınıyor

Çanakkale'nin Kepez beldesinde bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni Terzioğlu Kampüsü'ne taşımak için hazırlıklara başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, ilk ihalenin geçen perşembe günü yapıldığını hatırlatarak, yaklaşık 13 milyon TL bedelli ihalenin dekanlık binası, bazı birimler ve araştırma merkezlerini içerdiğini söyledi. Yeni tıp fakültesinin kampüs içindeki dekanlık binasıyla ilahiyat fakültesi arasında yapılacağını açıklayan Laçiner, üç bloktan oluşacak diğer hizmet binaları ve 250 yataklı hastane inşaatı ihalesininse 2013 Ocak ayında yapılacağını duyurdu. Toplam 70 bin metrekare üzerine kurulacak hastanenin 80 milyon liraya mal olması, 2014 yılı içinde tam olarak faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Rektör Laçiner, yaptığı açıklamada, ?Şu anda 125 öğretim üyesi var. 1,5 yıl önce bu rakam 55'ti. Yeni bir ilana daha çıkıyoruz, öğretim üyesi sayımız 200'ü bulacak. Ardından da 250'ye çıkaracağız. Bu çok önemli bir rakam, Çanakkale'de en az 400 doktor olması demek. Çanakkale için çok önemli bir hizmettir ve bedeli hiçbir şeyle ölçülemez. Şu anda öğretim üyesi ve makine parkı anlamında Güney ve Batı Marmara'nın en iyi hastanesi, en iyi tıp merkeziyiz. Bir öğretim elemanına düşen öğrenci sayısı üçü bulmuyor. Değil Türkiye'de, dünyada bile olağanüstü bir rakam.? dedi. Eğitimde çok iyi durumda olduklarını aktaran Prof. Dr. Laçiner, sadece uygulama konusunda mekan sıkıntıları olduğunu söyledi. Laçiner, ?Onu da aşmak üzereyiz. Kepez'deki hastane, yaptığımız ilavelerle yaklaşık 11 bin metrekare üzerine kurulu. Yapmayı planladığımız hastane ise 70 bin metrekare alana kurulacak, yani yaklaşık yedi kat büyüyecek.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber