Teknoloji Devleri'nden Kamu Kurumlarına özel çözümler...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2005 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"SAP Forum Ankara"da, kamu kurumlarında iş süreçlerini hızlandıracak ve vatandaşlara daha iyi hizmet vermeyi sağlayacak e-dönüşüm uygulamaları, kamu kurumlarıyla paylaşıldı.

Teknoloji sektöründeki büyük firmalarla, kamu ve özel sektör kuruluşlarını biraraya getiren "SAP Forum Ankara", Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. HP Türkiye'nin ana sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, kamu kurumlarının e-dönüşüm ihtiyaçları, kurum içi ve kurumlar arası entegrasyon projeleri ele alındı. SAP Forum Ankara'nın açılış konuşmalarını, AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş yaptı. AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denemeç, e-devlet projesinde bilişim sektörüne çok iş çıkabileceğini belirterek, "Türkiye, bu sektörde üretimden çok tüketime yönelik bir pazardır. Burada bir ithalat patlaması olabilir. Bu yüzden ithalat ile ihracat dengelerinin kurulması gerekir" dedi.

Türkiye'deki bilişim sektörünün, dünyadakilerin aksine dişe diş bir mücadele içinde bulunduğunu vurgulayan Denemeç, "AB standartlarını yakalamamız gerekiyor" diye konuştu. SAP Forum Ankara'da, AB ile entegrasyon sürecinde kamu kurumlarının iş süreçlerinin yeniden düzenlenmesi, bürokrasinin azaltılması ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilebilmesi için yapılması gereken çalışmalar ve çözüm yolları gündeme getirildi. Etkinlikte, "Vatandaşlık İlişkileri Yönetimi, Vergi ve Geliri Yönetimi, Kurumlararası Entegrasyon, Kamuda Yeniden Yapılanma, Kamuda Stratejik Kurum Yönetimi, Kumada İnsan Kaynakları Yönetimi" gibi bir çok konu konuşularak, başarı öyküleri, çözüm önerileri ve yapılması gerekenler tartışıldı. SAP Forum Ankara'ya, SAP Türkiye ile birlikte HP, Aselsan, Anadolu Bilişim Hizmetleri, Aster, BİMSA, BTC Ekonum, Elsys, IBM, ICC-IDS Sheer, Koç Sistem, SBS, Sun Microsystems'de kamu kurumlarına özel sunumlar gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber