İcrası kalktı borcu kaldı

Adıyaman'da hayır yapmak isterken icralık olan Hacı Mehmet Demirdöğer'in icrası kaldırılırken, kendisine masraflar hariç 56 bin 241 TL borç çıkarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Mahallesi'ne cami yaptırmak için bir araya gelen mahalle sakinleri, Ebubekir Sıddık Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Derneğin başkanlığına Hacı Mehmet Demirdöğer getirilirken, hayırseverlerin ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla cami inşaatında gönüllü olarak çalışan Ömer Karataş, inşaatın ikinci katından düşerek hayatını kaybedince, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Ebubekir Sıddık Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği hakkında ?sigortasız işçi çalıştırmak' suçundan dava açıldı.

Dernek Başkanı Demirdöğer'e yaklaşık 65 bin TL para cezası verilirken, cami yaptırmak için hayır yapmak isteyen emekli Demirdöğer'in maaşına icra geldi. Emekli maaşının bir bölümü kesilen Hacı Mehmet Demirdöğer'in bu durumuna duyarlılık gösteren yetkililer, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının girişimiyle, maaşındaki icra kaldırıldı. Öte yandan, Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'ne masraflar hariç 56 bin 241 TL borçlu olan Demirdöğer'e tebliğ gönderilerek, bir hafta içerisinde bu parayı ödemesi istendi.

Hacı Mehmet Demirdöğer'in bu borcu ödeyebilmesi için dernek adına Adıyaman Valiliği'nin onayı ile Ziraat Bankası Adıyaman Şubesi'nde 50463261-5002 nolu hesap açılarak yardım toplama kampanyası başlatılmış, fakat yeterli yardım toplanamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber