Fethiye Üniversitesi'nin projesi çiziliyor

Muğla'nın Fethiye ilçesine yapılacak olan işletme fakültesinin projesi Fethiye Üniversitesi olarak çiziliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerekli devlet desteği sağlanması halinde bin dönüm arazi üzerine kurulacak fakülte binası, gelecekte kurulacak üniversitenin ana omurgasını oluşturacak.

Geçtiğimiz hafta Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu giriş katında göreve başlayan Dekan Prof Dr. Erdoğan Gavcar, çalışmalarına devam ediyor. Fakülte için bir yandan devlet desteği bulmaya çalışan bir yandan da hayırsever desteği arayan Prof. Dr. Gavcar, kapı kapı dolaşıp bu desteği bulacağını söylüyor. Henüz devlet desteği sağlanamayan fakültenin proje çizim çalışmalarının devam ettiğini aktaran Gavcar, projenin geniş kapsamlı düşünülerek çizildiğini ifade etti. Fakülte için ayrılan araziyi gördüğünü ve hayran kaldığını dile getiren Gavcar, ?1000 dönüm alan üzerinde İşletme Fakültesinin projesinin çizimi için sözleşme imzalanmıştı. Proje çizimi başladı. İşletme Fakültemize bağlı 5 bölüm kurulacak. Bunlar işletme, turizm işletmesi, ekonomi finans, ulusal ticaret ve lojistik, yönetim bilişim sistemleri olacak. Fakat mimarlarımıza burada üniversite rektörlük binası da olacak düzeyde, ileriye dönük bir proje çizmelerini önerdim. Her şey güzel olacak. Belki bizler göremeyeceğiz. Ancak belki bir 20 yıl sonra Fethiye'de kocaman bir üniversite yükselecek. Devlet desteğini henüz sağlayamadık. Hayırsever desteğine ise çok ihtiyacımız var. " dedi.

ÜNİVERSİTE PROJESİNE STK'LARDAN TAM DESTEK

Dekan Erdoğan Gavcar'ın fakülte projesinin üniversite projesi olarak çizildiğini açıklaması ilçedeki sivil toplum örgütleri tarafından da destek buldu. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) Başkanı Akif Arıcan Erdoğan Gavcar'a çalışmalarında tam destek ve işbirliği sözü verdi. Bu tempoyla gidilirse ilçeye üniversitenin çok kısa bir sürede geleceğini dile getiren Arıcan, Fethiyeli hayırseverleri ve siyasetçileri projeye destek olmaya davet etti. Üniversitenin Fethiye`nin önünü açacağını kaydeden Arıcan, ?Fethiye`de Üniversite hedefimizi hayata geçirmek için gece-gündüz hep birlikte çalışacağız. Hedef 2013-2014 eğitim öğretim yılında üniversitemize öğrenci almaktır. Fethiye kamuoyunun maddi ve manevi desteklerine ihtiyacımız vardır. İşletme Fakültesi hem esnaflarımıza kazandıracak, hem de işletmelerimiz için nitelikli iş gücünü ortaya çıkaracaktır. " diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber